CNBC: Microsoft investeşte 1,5 miliarde de dolari în firma de inteligenţă artificială G42

A.F.
Companii / 17 aprilie

CNBC: Microsoft investeşte 1,5 miliarde de dolari în firma de inteligenţă artificială G42

Microsoft va investi 1,5 miliarde de dolari în G42, o firmă de inteligenţă artificială cu sediul în Emiratele Arabe Unite, care se confruntă cu controlul SUA pentru legăturile cu China, în timp ce gigantul american încearcă să-şi consolideze poziţia în tehnologie pe fondul concurenţei în creştere rapidă, transmite CNBC.

Preşedintele Microsoft Brad Smith se va alătura consiliului de administraţie al G42.

Investiţia extinde un parteneriat existent între cele două companii, Microsoft luând acum un pachet minoritar de acţiuni la G42.

G42 îşi va rula aplicaţiile şi serviciile AI pe serviciul cloud Microsoft Azure şi va implementa ofertele de cloud ale Microsoft.

G42 rulează centre de date şi vinde aplicaţii AI. Compania a dezvoltat un model de limbă arabă mare numit Jais, care va fi oferit prin Azure.

Legăturile G42 cu China sunt în atenţia Statelor Unite.

Acordul în sine este extrem de neobişnuit. Parteneriatul comercial "este susţinut de asigurări pentru guvernele SUA şi Emiratelor Arabe Unite printr-un acord obligatoriu, primul de acest fel, pentru a aplica cele mai bune practici de clasă mondială pentru a asigura dezvoltarea şi desfăşurarea sigură, de încredere şi responsabilă a inteligenţei artificiale", potrivit Microsoft.

Guvernele SUA şi Emiratelor Arabe Unite par să fie puternic implicate în acord.

"Ambele companii vor merge mai departe cu angajamentul de a respecta legile şi reglementările privind comerţul, securitatea, AI responsabilă şi integritatea afacerilor din SUA şi internaţionale. Lucrările pe aceste subiecte sunt guvernate de un Acord interguvernamental de asigurare detaliat între G42 şi Microsoft, care a fost dezvoltat în strânsă consultare cu guvernele Emiratelor Arabe Unite şi SUA", a spus Microsoft.

Preşedintele G42, şeicul Tahnoon bin Zayed Al Nahya, este şi consilier pentru securitate naţională al Emiratelor Arabe Unite.

Implicarea guvernamentală americană vine după luni de examinare a G42 pentru legăturile sale cu China.

În ianuarie, reprezentantul Camerei Reprezentanţilor Mike Gallagher, R-Wi., preşedintele Comitetului Selectat al Partidului Comunist Chinez din SUA, a cerut Departamentului pentru Comerţ "să examineze îndeaproape" G42 pentru a vedea dacă ar trebui inclusă pe o listă neagră a exporturilor comerciale.

Gallagher susţine că G42 menţine relaţii cu firme chineze aflate pe lista neagră, cum ar fi Huawei, şi că lucrează cu serviciile militare şi de informaţii ale Chinei.

În ianuarie, G42 a negat "categoric" acuzaţiile.

"n domeniul tehnologiilor avansate, am urmat o strategie comercială din 2022 pentru a ne alinia pe deplin cu partenerii noştri din SUA şi nu pentru a ne angaja cu companiile chineze", a spus compania atunci.

G42 a investit în firme chineze, inclusiv proprietarul TikTok, ByteDance.

Boost tehnologic pentru Emiratele Arabe Unite

Acordul Microsoft-G42 va oferi un mare impuls Emiratelor Arabe Unite, care încearcă să se impună ca un hub tehnologic cheie în Orientul Mijlociu, în special în domenii precum inteligenţa artificială şi criptomonedele.

În februarie, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat că Emiratele Arabe Unite ar putea servi drept "un sandbox de reglementare" din lume pentru a testa AI, în ceea ce părea a fi o laudă pentru regulile ţării cu privire la tehnologie.

Microsoft şi G42 au declarat marţi că vor înfiinţa un fond de 1 miliard de dolari pentru dezvoltatorii din Emiratele Arabe Unite şi din regiune, pentru a sprijini dezvoltarea forţei de muncă calificate în domeniul inteligenţei artificiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb