CNIPMMR:IMM-urile au nevoie de finanţare pentru depăşirea crizei Covid-19

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii /

IMM-urile au nevoie de finanţare pentru depăşirea crizei Covid-19

Membrii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită autorităţilor să ia măsuri pentru a evita o criză economică pe fondul epidemiei de coronavirus. Reprezentanţii CNIPMMR susţin că există deja un impact în creştere asupra anumitor sectoare ale economiei, în special pentru IMM-uri, ca urmare a intensificării efectelor virusului Covid-19 în Europa şi a măsurilor luate pentru a limita răspândirea epidemiei.

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR arată, într-un comunicat de presă remis Redacţiei: "IMM-urile sunt cele mai vulnerabile, dar şi cele capabile să susţină economia României, de aceea este imperios nesesar să luăm o serie de măsuri care să ne pregătească pentru preîntâmpinarea unei crize".

Reprezentanţii CNIPMMR consideră că este necesară utilizarea de instrumente financiare pentru a asigura lichiditatea şi pentru a furniza capital de lucru prin utilizarea normelor existente privind ajutoarele de stat. "Posibilităţile sunt oferite de reglementările de minimis sau de schemele de salvare şi restructurare", arată CNIPMMR.

Consiliul cere alocarea de fonduri disponibile din cadrul financiar 2014-2020 către furnizarea de capital de lucru IMM-urilor, precum şi crearea de mecanisme care să ofere asistenţă IMM-urilor aflate în dificultate. De asemenea, Consiliul recomandă totodată orientarea bugetului României spre investiţii imediate în economie prin modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice pentru a da posibilitatea IMM-urilor de a avea acces mai facil.

În plus, IMM-urile cer modificarea legislatiei privind Codul Muncii şi flexibilizarea cadrului legislativ: muncă temporară, work from home, tele-muncă etc.

Un alt instrument recomandat de CNIPMMR este oferirea de facilităţi prin prelungirea termenelor cu plăţile impozitelor şi contribuţiilor sociale.

O altă opţiune recomandată este operaţionalizarea de instrumente specifice domeniilor aflate în dificultate în acest moment: oferirea imediată a voucherelor de vacanţă; regândirea schemelor privind expoziţiile şi târgurile şi oferirea de capital de lucru IMM-urilor care desfăşoară activităţi de export; acordarea de subvenţii pentru plata salariilor în domeniul transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro