Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI:În privinţa OUG 114, există un început de dialog

P.E.
Macroeconomie /

Ramona Jurubiţă

Ramona Jurubiţă

În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri dintre mediul de afaceri şi cei ai Guvernului şi partidelor politice, pe tema OUG 114, pentru a limita impactul prevederilor actului normativ, informează Coalaţia pentru Dezvoltarea României.

La sfârşitul lunii ianuarie, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), a transmis o scrisoare tuturor instituţiilor cu rol legislativ sau de reglementare din România, cu solicitarea de a reanaliza pertinenţa măsurilor din Ordonanţa de Urgenţă 114/2018. În sprijinul solicitării, coaliţia a prezentat detalii din perspectiva celor mai importante domenii afectate, precum energie, telecomunicaţii, sectorul bancar sau sistemul de pensii private, dar şi al impactului la nivelul cetăţenilor, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

"Mandatul meu, de a asigura coordonarea CDR pentru următoarele şase luni a început sub auspiciile unor schimbări de legislaţie care nu au făcut obiectul niciunei consultări cu mediul de afaceri, dar care au afectat profund zone importante ale economiei", spune Ramona Jurubiţă, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019.

"Ca urmare a scrisorilor noastre s-au deschis câteva canale de comunicare pe care le considerăm un început de dialog, atât din partea unor ministere, cât şi din partea unor partide politice. În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri şi de aceea înnoim apelul public, tuturor celor care au primit analiza noastră, să fie deschişi la dialogul cu mediul de afaceri pentru a limita impactul acestor prevederi.

Dincolo de efectele nefaste ale OUG 114, rămâne o întrebare deschisă pe care o vom adresa tuturor decidenţilor: există disponibilitatea de a suspenda aceste măsuri până la identificarea, în urma dialogului, a unor soluţii pertinente?

CDR este pe deplin pregătită pentru o discuţie amplă privind sustenabilitatea bugetară, sistemul fiscal din România şi legătura acestuia cu competitivitatea firmelor. Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluţii economice care să asigure pe termen lung resursele bugetare inclusiv pentru investiţii esenţiale pentru România", spune Ramona Jurubiţă, potrivit comunicatului.

CDR are o coordonare rotativă cu un mandat de şase luni de zile. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 coordonarea este asigurată de Consiliul Investitorilor Străini prin Ramona Jurubiţă care a preluat mandatul de la Adela Jansen din partea CCIFER. În a doua jumătate a anului coordonarea CDR va fi asigurată de AOAR, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS