Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Comenzi mai multe pentru "Airbus" decât pentru "Boeing"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Comenzi mai multe pentru "Airbus" decât pentru "Boeing"

Constructorul aeronautic european "Airbus" şi-a depăşit rivalul american "Boeing" în privinţa comenzilor primite în prima jumătate a anului, graţie contractelor încheiate luna trecută la Salonul de la Paris, dar a rămas în urma "Boeing" la capitolul livrări, transmite Reuters, conform Agerpres.

Divizia de avioane comerciale a grupului "Airbus" a primit comenzi pentru 135 de avioane luna trecută, ceea ce duce totalul pe primul semestru la 348 de avioane, comparativ cu 281 de avioane pentru "Boeing". De remarcat că, împreună, cei doi mari constructori de avioane comerciale au primit în prima jumătate a acestui an comenzi ferme pentru 629 de aparate, cu 415 mai puţin decât cele 1.048 de aparate comandate în prima jumătate a anului trecut, o dovadă a încetinirii comenzilor venite de la companiile aeriene şi firmele de leasing, după mai mulţi ani de achiziţii.

În schimb, la capitolul livrări, "Boeing" depăşeşte "Airbus" cu 381 de avioane livrate în prima jumătate a anului, faţă de 304 avioane (dinte care 13 avioane super-jumbo A380) livrate de "Airbus".

Competiţia acerbă dintre "Airbus" şi "Boeing" a ieşit încă o dată în evidenţă luna trecută, cu ocazia salonului aeronautic de la Bourget, unde "Airbus" a primit comenzi ferme pentru 124 de aparate, la o valoare de catalog de 16,3 miliarde de dolari, precum şi angajamente pentru 297 de avioane în valoare de 40,7 miliarde de dolari. În schimb, rivalul "Boeing" a primit comenzi ferme pentru 154 de aparate în valoare de 20,2 miliarde de dolari, precum şi angajamente pentru 177 de avioane, în valoare de 30 miliarde de dolari.

Potrivit "Airbus", în prezent carnetul său de comenzi se situează la nivelul record de 6.430 de avioane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie