Comisarii ANPC propun închiderea pensiunii Denisa din Râmnicu Vâlcea pentru cel mult şase luni

F.D.
Miscellanea / 12 decembrie 2023

Comisarii ANPC propun închiderea pensiunii Denisa din Râmnicu Vâlcea pentru cel mult şase luni

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) propun închiderea pensiunii Denisa din Râmnicu Vâlcea, pentru cel mult şase luni, după ce echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care alimente expirate, bloc alimentar neigienizat, aşternuturi rupte şi pătate, saltele murdare.

Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, că a fost desfăşurată o acţiune de control la Pensiunea Denisa, din Râmnicu Vâlcea.

"Acţiunea s-a desfăşurat ca răspuns imediat la un mesaj primit de preşedintele instituţiei, Horia Constantinescu, de la un consumator. În text, acesta atrăgea atenţia asupra unor situaţii aflate în afara legii, pe care le-a întâlnit la locaţia menţionată şi care se refereau la aceasta ca fiind «un focar de infecţie ... Se vinde carne din porc mort, apoi înjunghiat!! Patronul are o fermă la Galicea, lângă Vâlcea, unde îi mor porci pe capete!!! », aşa cum se arăta în mesaj. În paralel cu deplasarea echipei Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Vest Oltenia către pensiunea din Râmnicu Vâlcea, dat fiind specificul sesizării, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, l-a informat telefonic pe omologul său aflat la conducerea ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, asupra aspectelor sesizate, pentru a evita pierderea de timp generată de schimbul de înscrisuri oficiale între instituţii", au transmis reprezentanţii ANPC.

Echipele de control au găsit nereguli în zona de alimentaţie publică, dar şi în cea de cazare.

Abaterile în zona de alimentaţie publică au fost: utilizarea unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare; folosirea unui bloc alimentar neigienizat; utilizarea unor ustensile de bucătărie neconforme (cuţite cu nituri, tocătoare depreciate, recipiente din plastic); lipsa graficului de înlocuire a uleiului din friteuză; lipsa graficului de evidenţă a temperaturii pentru agregatele frigorifice; lipsa verificării metrologice a cântarului.

De asemenea, alte probleme descoperite au fost: lipsa informaţiilor privind declaraţia nutriţională şi aditivii alimentari utilizaţi la preparate, în lista meniu; prezenţa animalelor de companie în bucătărie; depozitarea preparatele culinare direct pe paviment; existenţa, în anexa locaţiei, în aceeaşi curte, a unei cantităţi de circa 500 de kilograme de carne de porc neprelucrată destinată, conform declaraţiilor administratorului, consumului propriu. Comisia ANSVSA a dispus sigilarea cantităţii şi a prelevat probe pentru analiză.

Totodată, neregulile din zona de cazare au fost: folosirea unor saltele pătate, neigenizate, cu fire de păr; folosirea unor aşternuturi rupte şi pătate; lipsa protecţiei suplimentară pentru saltele şi a burdufului suplimentar pentru perne; lipsa covoraşelor antiderapante în băi; folosirea unor coşuri de gunoi fără capac de protecţie; funcţionarea în condiţii igienico-sanitare precare: pavimente neigenizate, atât în cameră, cât şi în băile de deservire; folosirea unor calorifere cu pete şi urme de vopsea; utilizarea unor canapele şi paturi suplimentare cu urme de pete şi reziduuri alimentare.

Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 19.000 de lei, au oprit definitiv de la utilizare produsele alimentare neconforme (fără elemente de identificare şi caracterizare, expirate şi cu modificari organoleptice). De asemenea, echipele de control au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru cele două camere de cazare verificate (singurele libere, la momentul controlului) şi au propus închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb