Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Comisia de la Veneţia critică înfiinţarea Secţiei speciale

T.E.
Politică /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Comisia de la Veneţia a publicat, astăzi, o opinie în care face apel la autorităţile române să "limiteze drastic" folosirea ordonanţelor de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei.

De asemenea, în document este criticată înfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, care riscă să devină "un obstacol în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate".

"Legile fundamentale pentru funcţionarea instituţii cheie sunt schimbate prea des şi prea rapid, fără pregătiri şi consultări, ceea ce ridică întrebări legitime cu privire la adevăratele motive din spatele acestor schimbări", se arată în raport.

Comisia notează că sistemul de numiri şi concedieri ale procurorilor rămâne "practic acelaşi, ministrul Justiţiei jucând un rol decisiv, fără să existe o contra-balansare a puterii din partea preşedintelui a Curţii Superioare a Magistaturii. Este recomandată dezvoltarea unui sistem de numiri care ar oferi procurorilor din CSM un rol cheie şi pro-activ în numirea candidaţilor în poziţii de top din sistemul judiciar."

"Este posibil să fie înlăturaţi din funcţie procurorii actuali din cauza noilor criterii privind eligibilitatea, alese arbitrar. Comisia de la Veneţia face apel la autorităţile române să nu aplice noile criterii pentru acei procurori care erau deja în funcţie când au fost făcute respectivele amendamente", se arată în opinia Comisiei.

Comisia precizează, în final, că stă la dispoziţia autorităţilor române în cazul în care au nevoie de ajutor.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Si de procurorii precum cea care trăgea de fetița Sorina pentru a o da unor străini (români) cu forța, deși ea personal nu avea ce căuta acolo cine se ocupă? Comisia de la Veneția?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cum sa nu fie (O) SU(GE) PARATA COMISIA DE K KAT DE LA VENEȚIA cind SPANCHIULUI, TURNĂTORUL PETROV, BLESTEMATUL, CHIPUL SATANI, DIAVOLUL IMPIELITAT, ca să vina președinte și ca să nu între la pușcărie pe viata( acolo sa dea DUMNEZEU sa i putrezească oasele) de CANCEROS, ea lins TROASCA la HOASCA de ZBIRCITA, PISORCOASA, NAZISTA, FASCISTA, HITLERISTA, (MERKEL) și a acceptat de la pus președinte peste voința de alegere democratica a ROMANILOR pe acest TRĂDĂTOR DE TARA, FETELEU care nu i plac femeile, DUȘMANUL COPIILOR ȘI PENSIONARILOR pe acest SUGALAU, BULANGIU, POPONAR, NAZIST, FASCIST, HITLERIST(IOHANES BĂIATUL LUI MENGHELEV DOCTORUL LUI HITLER CARE A CONDAMNAT LA MOARTE MILIOANE DE SUFLETE NEVINOVATE) și face ce vrea din ROMÂNIA și cu nevinovați ROMANI pentru ca avem frumoasa TRADIȚIE, CULTURA, PORT, CREDINȚĂ, moștenită de la ÎNAINTASI NOȘTRI, MOȘI, STRĂMOȘI, VREDNICI DE POMENIRE. Și acum acest DIAVOL (IOHANES) care se lupta cu noi NEOBOSIT ȘI DE LUCIFER(TATĂL SAU) ajutat ca noi ROMANII sa ne pierdem ce avem mai scump TRADIȚIA, RELIGIA, BISERICA, ȘI CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU. Pe acest SUGALAU, BULANGIU, POPONAR, NAZIST, FASCIST, HITLERIST, îl interesează numai o bucata de CIRNATCUPAR, ȘI DOUA OUA asta este valoarea lui DIABOLICA sine poate dormi dacă ROMANII ȘI ROMÂNIA nu suferă în fiecare zi de pe urma RELELOR CARE NI LE FACE ȘI URI LUI. VENINUL DE VIPERA este MIERE DE ALBINE pe lingă RĂUTATEA ȘI URA care ne o poarta acest CRUD TIRAN.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Jeg de comunicat mai penibil si mai mincinos sau schizofrenic nu am putut vedea decat in 1984, romanul despre totalitarismul modern.

  Auziti aici: "Este recomandată dezvoltarea unui sistem de numiri care ar oferi procurorilor din CSM un rol cheie şi pro-activ în numirea candidaţilor în poziţii de top din sistemul judiciar." 

  Si exista SIIJ, un organism intern exclusiv al CSM, unde numirile se fac DOAR de catre CSM, fara niciun politician implicat. CSM-ul singur decide pe cine alege, ce punctaje da. Si vin dictatorii obscuri si spun ca SIIJ trebuie desfiintata.

  Mizerie mai mare nici ca exista. Nu exista stat de drept in Romania. Nu a existat si nu va exista 20 de ani de acum inainte. Ci doar neo-totalitarism 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cine sunt de vina ca politicieni nostri se gandeau si se gandec numai la ei si accepta tote porcariile altora,penru sustinera lor,chiar daca prin referendum oamenii spun ca nu-i mai vor si spre paguba generala?De ce tot cresc numarul angajatilor la stat si salariile lor daca nu pentru copii politicienilor si protejatii lor?Majoritatea angajarilor se fac pe pile si la inerventia politicienilor.e un domeniu protejat penru ei.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS