Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

COMISIA EUROPEANĂ:Investiţiile alocate proiectelor din economia reală au crescut substanţial

F.B.
Internaţional #Fonduri Europene /

Investiţiile alocate proiectelor din economia reală au crescut substanţial

România este printre statele UE cu cele mai bune performanţe privind creşterea numărului de proiecte selectate în vederea investiţiilor, consideră comisarul european Corina Creţu.

Comisia Europeană (CE) a anunţat vineri că volumul total de investiţii alocat proiectelor din economia reală a statelor membre a înregistrat o creştere de 42 de miliarde de euro în primul semestru al anului 2018 ajungând la 303 miliarde de euro.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, consideră că noile date primite din statele membre arată că implementarea politicii de coeziune continuă să se accelereze şi să sprijine creşterea economică în întreaga Europă.

"România, alături de Bulgaria, Cipru, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Slovacia, Spania şi Ungaria, se numără printre statele membre cu cele mai bune performanţe în ceea ce priveşte creşterea numărului de proiecte selectate", a subliniat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Totodată, nivelul alocărilor pentru proiecte specifice, din totalul bugetului politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, este în prezent de 62%, comparativ cu 54% cât era la finalul anului 2017.

De asemenea, din totalul investiţiilor planificate în aceeaşi perioadă prin fondurile politicii de coeziune, volumul cheltuielilor făcute în cadrul proiectelor selectate până acum a crescut cu 15%, iar investiţii în valoare de 75 miliarde de euro au fost deja finalizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS