Comisia Europeană îşi reînnoieşte angajamentul de a consolida drepturile fundamentale în UE

S.B.
Internaţional / 02 decembrie 2020

Comisia Europeană îşi reînnoieşte angajamentul de a consolida drepturile fundamentale în UE

Comisia Europeană prezintă astăzi o nouă strategie de consolidare a aplicării Cartei drepturilor fundamentale în UE.

Drepturile fundamentale nu pot fi considerate ca fiind de la sine înţelese. Noua strategie confirmă un angajament reînnoit de a se asigura aplicarea dispoziţiilor cartei la potenţialul lor maxim. Începând de anul viitor, Comisia va prezenta un raport anual care va analiza modul în care statele membre aplică dispoziţiile cartei în anumite domenii tematice.

Vìra Jourova, vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă, a subliniat următoarele: "Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima proclamare a cartei care reprezintă o declaraţie europeană a drepturilor omului. Aceasta este expresia valorilor Uniunii noastre. Carta are aceeaşi valoare juridică ca şi tratatele. Vreau ca oamenii să ştie cui se pot adresa dacă le sunt încălcate drepturile."

Comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, a declarat: "Au apărut recent noi provocări în materie de drepturi fundamentale; pandemia de COVID-19 şi restricţiile aferente acesteia reprezintă un exemplu grăitor. Evoluţiile pe care le-am observat în societate necesită un angajament reînnoit pentru a asigura aplicarea deplină a cartei de către UE şi statele sale membre. Mai mult ca oricând, trebuie să plasăm carta în centrul activităţii noastre şi să ne asigurăm că cetăţenii îşi pot exercita efectiv drepturile fundamentale."

Strategia vine în completarea Planului de acţiune pentru democraţia europeană şi a Raportului privind statul de drept, care ilustrează abordarea cuprinzătoare a Comisiei în ceea ce priveşte promovarea şi protejarea drepturilor fundamentale şi a valorilor UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro