COMISIA EUROPEANĂ:Regulamentul privind reţelele transeuropene pentru energie a stabilit o nouă abordare a planificării infrastructurii

J.P.
Internaţional / 22 februarie

Regulamentul privind reţelele transeuropene pentru energie a stabilit o nouă abordare a planificării infrastructurii

Asigurarea securităţii aprovizionării cu energie este o parte integrantă a politicii energetice, concentrându-se pe prevenirea posibilelor deficienţe de energie electrică, evaluarea adecvării resurselor şi asigurarea stabilităţii reţelei. Regulamentul privind pregătirea pentru riscuri1 stabileşte un cadru comun de norme şi proceduri mai bine coordonate pentru a se asigura că statele membre şi alţi actori cooperează eficient transfrontalier, într-un spirit de transparenţă sporită, încredere şi solidaritate, a declarat Kadri Simson în numele Comisiei Europene, conform unui comunicat de presă.

Regulamentul privind reţelele transeuropene pentru energie din 2013 (TEN-E) 2 a stabilit o nouă abordare a planificării infrastructurii energetice transfrontaliere prin reunirea părţilor interesate din grupurile regionale pentru a selecta şi a ajuta la implementarea proiectelor de interes comun (PCI) care leagă energia statelor membre. Reţelele conectează regiuni izolate în prezent de pieţele energetice europene, consolidează interconectările transfrontaliere existente şi contribuie la integrarea energiei regenerabile.

Pe baza unor planuri solide de dezvoltare a reţelei pe termen lung3 şi cu implicarea părţilor interesate, o listă de PCI este identificată la fiecare doi ani, consolidând şi interconectând reţelele de electricitate, reţele inteligente, gaze, petrol şi CO2 în întreaga UE. PCI-urile beneficiază de autorizaţii simplificate şi de dreptul de a solicita finanţare UE din Facilitatea Conectarea Europei. Lista a 4-a actuală include 119 PCI-uri de energie electrică. Pregătirea celei de-a cincea liste este în curs.

La 15 decembrie 2020, Comisia a adoptat o propunere de revizuire a Regulamentului TEN-E4 pentru a sprijini mai bine modernizarea infrastructurii energetice transfrontaliere a Europei, electrificarea rapidă şi realizarea obiectivelor UE 2030 şi a obiectivului de neutralitate climatică 2050.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro