COMISIA EUROPEANĂ:UE acordă Georgiei, Iordaniei şi Moldovei asistenţă macrofinanciară în valoare de 400 de milioane de euro

J.P.
Internaţional /

UE acordă Georgiei, Iordaniei şi Moldovei asistenţă macrofinanciară în valoare de 400 de milioane de euro

Comisia Europeană, în numele UE, a efectuat astăzi plăţi în cadrul programelor sale de asistenţă macrofinanciară pentru Georgia, Iordania şi Moldova, conform unui comunicat de presă.

Comisia Europeană, în numele UE, a efectuat astăzi plăţi în cadrul programelor sale de asistenţă macrofinanciară pentru Georgia, Iordania şi Moldova, conform unui comunicat de presă.

Plăţile sumei de 100 de milioane de euro către Georgia şi de 250 de milioane de euro către Iordania provin, pe de o parte, din pachetul de asistenţă macrofinanciară de urgenţă (AMF) în valoare de 3 miliarde EUR destinat unui număr de zece parteneri vizaţi de politica de extindere şi de vecinătate, care are scopul de a limita consecinţele economice cauzate de pandemia de COVID-19, şi, pe de altă parte, din operaţiunile aprobate în aprilie 2018 (pentru Georgia) şi în ianuarie 2020 (pentru Iordania).

Plata sumei de 50 de milioane EUR către Moldova provine în întregime din pachetul de asistenţă macrofinanciară de urgenţă (AMF) în valoare de 3 miliarde EUR. Plăţile legate de programele de urgenţă ale pachetului AMF fac obiectul acordului şi al ratificării memorandumurilor de înţelegere (MoU) din ultimele luni.

Plata unor tranşe suplimentare va depinde de îndeplinirea condiţiilor de politică economică, ce urmează a fi stabilite în aceste documente. Punerea în aplicare completă şi rapidă a programelor reprezintă o demonstraţie importantă a solidarităţii UE faţă de aceste ţări într-o perioadă de criză fără precedent, arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro