Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Compania Google vrea să devină prietenă cu mediul

Ziarul BURSA #Companii #Mediu /

Marile companii au devenit tot mai atente la modul cum activitatea lor influenţează mediul înconjurător. Google va efectua livrările de dispozitive fără emisii de dioxid de carbon şi va utiliza plastic reciclat la toate produsele sale, începând cu 2022.

Noile angajamente ale Google sporesc concurenţa în rândul companiilor de tehnologie, care vor să arate consumatorilor şi guvernelor că reduc impactul asupra mediului avut de dispozitivele lor tot mai diverse.

Anna Meegan, director pentru sustenabilitate la divizia de dispozitive şi servicii a Google, a declarat într-un interviu că emisiile de dioxid de carbon pe unitate legate de transport, au scăzut anul trecut cu 40% comparativ cu 2017, prin efectuarea livrărilor de telefoane, laptop-uri şi altor dispozitive, mai mult cu vaporul decât cu avionul. Compania va compensa restul de emisii prin achiziţia de credite pentru carbon, a spus Meegan. Trei din nouă produse ale Google, pentru care compania a publicat informaţii online, conţin plastic reciclat, de la 20% la 42%, pentru carcasele dispozitivelor Google Home şi adaptoarele de streaming Chromecast. Într-o postare pe blog, Google s-a angajat să includă plastic reciclat în toate produsele sale, până în 2022, informează news.ro. Meegan a recunoscut că divizia sa producătoare de dispozitive, înfiinţată acum trei ani, este în urma Apple în privinţa eforturilor legate de sustenabilitate. Apple, care s-a angajat în 2017 că "într-o zi" va ajunge să utilizeze numai materiale reciclate şi reutilizabile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS