Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Compania Jidvei - investiţii de 1,5 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului /

Compania Jidvei - investiţii de 1,5 milioane euro

Producătorul de vinuri Jidvei a derulat în acest an un program de investiţii de 1,5 milioane de euro, conform unui comunicat transmis de companie. Acesta arată, printre altele: "Grija pentru mediu şi preocuparea constantă pentru utilizarea eficientă a resurselor s-a materializat anul acesta în derularea unui program cu o valoare de 1.500.000 de euro care au fost investiţi în echipamente pentru condiţionarea apei şi a soluţiilor pentru tratamente directe, precum şi achiziţionarea unor noi echipamente de stropit. Acestea contribuie la creşterea productivităţii şi a sustenabilităţii, permiţând, totodată, o scădere a numărului de tratamente".

Pentru acest an, Jidvei îşi propune creşterea activităţii în zona de export, intensificarea acţiunilor de marketing şi comunicare, atât în ceea ce priveşte valorile şi produsele companiei, cât şi în sensul educării consumatorului şi consolidarea culturii vinului, cu accent pe tradiţiile şi istoria vinului românesc. Compania îşi propune lansarea unor game noi care să fie atractive pentru segmentul tânăr, dar şi valorificarea unor soiuri uitate, cum ar fi Neuburger. Jidvei va continua să investească în echipamente şi tehnologii moderne, unul dintre proiectele pe care compania le are în vedere în 2019 fiind modernizarea coloa­nelor de distilare din Crama Bălcaciu, locul în care se produce unul dintre produsele de referinţă, celebrul distilat din vin - Vinars Jidvei.

Comunicatul citat menţionează, printre altele: "2018 s-a dovedit a fi un an de excepţie pentru sectorul vitivinicol şi pentru compania Jidvei. (...) La începutul lunii decembrie, la Jidvei s-a derulat ultima acţiune de recoltare din acest an, o recoltă specială, culeasă de pe parcelele de Gewurztraminer situate pe 5 hectare alocate pentru producerea unui vin la fel de special: Eiswein Jidvei - un sortiment de vin desert care se produce din strugurii lăsaţi pe viţă pentru a fi recoltaţi iarna, doar în anii de excepţie când sunt întrunite toate condiţiile necesare".

În campania de recoltare din toamnă, derulată în perioada 1 septembrie - 10 octombrie 2018, cu implicarea a peste 1.000 de oameni pentru culesul manual şi 13 combine pentru culesul mecanizat, au fost recoltate de pe cele 2.500 ha ale Jidvei peste 300 milioane kg de struguri, din care se estimează obţinerea a peste 21 milioane de litri de vin. "Ploile din lunile iunie şi iulie, cu o frecvenţă de peste 80%, au reprezentat una dintre principalele provocări ale acestui an, însă în cea de-a doua parte a verii vremea s-a îmbunătăţit considerabil, iar la finalul acestui an putem afirma fără rezerve că 2018 va rămâne un an de referinţă, cu o producţie de excepţie, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ", subliniază comunicatul companiei, care adaugă faptpul că anul 2018 a însemnat finalizarea a două proiecte majore la Crama Jidvei, în valoare de peste 6 milioane de euro: o nouă linie de îmbuteliere isobarică ce va permite şi realizarea de produse noi de tip spumos, spumant şi frizzante şi un proiect care s-a concretizat în majorarea capacităţii de fermentare cu temperatură controlată cu peste 2.500.000 litri şi o nouă secţie de condiţionare ultramodernă cu 2.000.000 litri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS