Conducerea şi angajaţii Evergent Investments vor primi 10,18 milioane de acţiuni EVER

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 07 mai

Membrii structurii de conducere şi angajaţii Evergent Investments (EVER), fosta SIF Moldova, şi-au exercitat dreptul de a primi un număr de 10,177 milioane de acţiuni EVER pentru exerciţiul financiar 2019, reprezentând 1,0285% din capitalul companiei, a anunţat ieri societatea de investiţii financiare din Bacău printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform notificării, emitentul deja a iniţiat demersurile către Depozitarul Central privind efectuarea transferului acţiunilor către persoanele în cauză.

Operaţiunea este în conformitate cu "Politica de remunerare" a Evergent Investments şi se bazează pe hotărârile acţionarilor societăţii din data de 27 aprilie 2020, reiese din raportul publicat ieri de companie. Titlurile ce vor merge către conducerea şi angajaţii Evergent Investments au fost răscumpărate de societate conform programelor aprobate de acţionari în aprilie 2016 şi aprilie 2019, după cum se arată

"Reamintim că legislaţia naţională şi comunitară, respectiv Legea nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investiţii alternative, Directiva 2011/61/UE privind administratorii fondurilor de investiţii alternative şi Ghidul ESMA privind politicile solide de remunerare în conformitate cu DAFIA, impune ca un procent de cel puţin 50% din remuneraţia variabilă a membrilor structurii de conducere şi angajaţilor să fie alocat în acţiuni ale societăţii", se mai arată în raportul de ieri al Evergent.

Pentru luna martie, societatea a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 2,173 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii EVER de ieri din apropierea închiderii sesiunii de tranzacţionare, de 1,43 lei, oferea un discount de circa 34%.

Capitalizarea bursieră a Evergent Investments este de circa 1,41 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 18 )

 1. Iar pomana nemeritata.

  1. Pai dupa ce fac atatea eforturi de fi inutili, ei nu merita sa-si dea singuri un premiu?!

   cum .....!!! fac multe eforturi ca sa fure f mult dar legal. pe micii investitori ii lasa cu c... gol

  Nuj este corect să se spună "Conducerea şi angajaţii Evergent Investments vor primi 10,18 milioane de acţiuni EVER". Aceștia nu vor primi ci VOR LUA , cu banii acționariatului acțiuni pe care și le vor împărți între ei. Argumentând că legea le permite, dar uitând de legea bunului simț. Și fără nici o implicare pozitivă a legiuitorului și/sau reglementatorului pieței de capital.

  Pentru că :

  1. A fost preluat SIF3 

  2. Probabil o parte din acțiunile SIF2 sunt deținute indirect tot de... SIF2, 

  rețeta fiind brevetata.  

  Cel puțin așa se vede din situația investitiilor.

  Deci 1% din companie pentru acest efort este... derizoriu.  

  1. ai dreptate. exista o intelegere intre gruparea SIF 1,4,5 si gruparea BT, SIF2, pe nou si SIF3 de a nu intra unii peste interesele celorlalti sub nici-o forma. fondurile de pensii sunt pasive. in rest avem sateliti ai celir doua grupari plus ceva independenti de succes gen TRP. asta nu e piata de capital, e o cloaca.

   Dacă ceea ce susțineți ar fi adevărat ar însemna că asistăm la o manipulare a pieței fără precedent. De ce ASF nu răspunde la toate aceste îngrijorări ale micilor investitori, în mod public? Vedem cu toții cum oamenii din SIF2 sau BT au ajuns în SIF3 ori prin companiile acesteia iar cei din SIF1 & 4 la SIF5. Ce probă a concertării și împărțirii pieței ar mai trebui pentru ca ASF să intervină? Poate o fuziune...

   manipulare fara precedent? poate sifonare fara precedent.

   Bănuiesc că toți cei ce vă jeliți p'aci, de atâta amar de vreme, sunteți și acționari pe la sife. Dacă tot vedeți atâtea furaciuni, de ce nu vă plângeți la procuratura? Ori ceea ce vedeți voi sunt false probleme?.. Să așteptăm și la moldoveni un Ben?

   Recompensa pentru toti, cand este profit. Neacordare de beneficii cand este pierdere, pentru toti. PUNCT. Aici este acordare de beneficii (indiferent de beneficii/pierdere) doar pentru .......cine? de ce???

   din pacate...ai dreptate

  Fără rușine! Fără caracter !

  Sa-i numim : Ceocea,Ciorcila-BT, Iancu si inegalabilul Doros, inteligența astrală!  

  Isi oferă 10 mil acțiuni, adică un mizilic de 4 mil euro ( nu calculăm discountul că ei tin acțiunea prabusita) 

  Ce au făcut? Nimic ! Siful deține între 50-60% din acțiuni la TLV( 37%) la SNP,SNG,TGN,Aerostar,Mecanica Ceahlau pe care nu le-au mișcat prin tranzacții de cel puțin 5 ani ! Și pentru asta se premiază considerând,spune Doros că " simpla metodă a acordării de dividende" e depășită! ( tipul ăsta in aroganță si prostie e fenomenal) 

  Am o intrebare pentru Marcu si Tanase: dacă vor sa-si acorde că premiere 10% din Sif au dreptul? 

  Pe această cale îi cer scuze lui Drăgoi: el că să fure plimbă acțiunile prin Cipru,Elveția,Seyschelles etc.Astia pe față, fară obraz !

  În ultimul an am făcut peste 365 tranzacții, deci peste 1 pe zi dar niciodată cu Sif2 ! 

  1. De aia băi Doros Moldova ta si Oltenia mea cu Olguta si alții nu avem autostrăzi! Că n-avem caracter si rușine!

   Da eu m-am mutat la Cluj !!!

   Rezultat net 2019 198 milioane lei, cu 152% peste BVC. Oare cum s-au realizat fara a misca nimic, cum spui tu, mare specialist ce esti. Hai sictir!

   Rezultat net 127 mil!!!

   Esti prea prost si leneș! 

  Sif 2 societate de peste 300 mil € ! Tranzacții zilnice,mizilic de 50000 €,( câte rascumparari pentru sefi?) Utilitate economică 0,societățile la care sunt acționari fac treaba, ei nu intervin cu nimic!

  Au 40-50 angajați plătiți regeste, vacante în străinătate,cumpărături de lux. Produse românești poate afine  

  În loc de dividende pe care plătești impozit fac rascumparari, și le dau gratuite, impozit la stat zero,evident zero km de autostradă! 

  De ce există o asemenea monstruozitate ?

  Din datele publice, cu puțin efort, veți putea constata ca SIF1, inclusiv prin sateliți gen Opus, deține aprox 20% din SIF2! Cred că o să înceapă în curând Războiul Stelelor! Spre BT cu toată viteza înainte, Bogdane!

  Noi si sedata ASF, ne uităm ca proștii cum dispar banii...  

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro