Abonament gratuit

Conducerea "Teraplast" a decis să împrumute 5 milioane de lei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii /

Conducerea "Teraplast" a decis să împrumute 5 milioane de lei

Consiliul de Administraţie al societăţii Teraplast a anunţat, ieri, că a decis să contracteze o linie de credit de la Raiffeisen Bank, în valoare de 5.000.000 lei, pentru o perioadă de un an, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În luna mai, conducerea companiei a decis contractarea unui credit de investiţii în valoare de 13,50 milioane lei, de la BRD - Groupe Societe Generale, pe o perioadă de 72 de luni, din care 12 luni de graţie.

Teraplast şi-a propus pentru acest an un program de investiţii în valoare de 22,95 milioane lei (5,1 milioane euro). Aceste investiţii sunt structurate în 5 categorii: Echipamente, IT, SDV-uri, Construcţii şi Auto.

Grupul Teraplast a realizat în primele trei luni din 2016 investiţii totale în valoare de 1,11 milioane lei.

Cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast, procesator de PVC şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a înregistrat o creştere de 31,17% în primul trimestru din 2016, până la valoarea de 86,90 milioane lei. Consolidarea include elementele de venituri şi cheltuieli ale companiilor Teraplast, Plastsistem, Teraplast Moldova şi Teraglass, în procent de 100%, şi nu le include pe cele ale firmei Politub. Această din urmă, fiind entitate controlată în comun, se consolidează doar la nivelul profitului, în procent de 50%.

În primele trei luni din 2016 exporturile Grupului Teraplast au crescut cu aproape 37% faţă de perioada similară din 2015. Grupul Teraplast exportă în Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia.

În perioada analizată, profitul net al Grupului Teraplast s-a cifrat la 7,05 milioane lei, faţă de 4,22 milioane lei, valoarea obţinută în primul trimestru din 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie