Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Conducerea Vrancart propune acţionarilor un dividend cu randament de 8%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Plata urmează să fie făcută începând cu 23 octombrie  

Plata urmează să fie făcută începând cu 23 octombrie  

Conducerea Vrancart Adjud (VNC) a convocat acţionarii la data de 28 aprilie, pentru adunarea de bilanţ, pe ordinea de zi figurând alocarea, din profitul anului trecut, a sumei de 11,967 milioane lei ca dividende, se arată în raportul producătorului de hârtie, carton şi ambalaje remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La nivel unitar, dividendul este de 0,0116 lei care, raportat la preţul de închidere al acţiunii VNC din data de 18 martie, de 0,135 lei, oferea un randament brut de 8,59%.

Pe lângă dividende, acţionarii Vrancart vor mai avea pe masă, spre aprobare, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi Planul de Investiţii pentru 2020, sau alegerea pe locurile vacante a doi administratori pentru un mandat egal cu perioada rămasă până la expirarea mandatului administratorilor aflaţi în funcţie, respectiv 27 aprilie 2022.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 9 octombrie (implicit, data ex-dividend este 8 octombrie), iar plăţile vor fi făcute începând cu 23 octombrie.

Pentru anul trecut, Vrancart a obţinut un profit net preliminar de 23,13 milioane de lei, cu 30,14% peste cel din anul 2018.

În luna ianurie a acestui an, Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat aproape 17% din Vrancart, principalii vânzători fiind trei fonduri administrate de Allianz - Ţiriac Pensii Private, ce şi-au lichidat deţinerea cumulată de 10,04% şi alte trei fonduri administrate de NN Group, care aveau împreună 5,33% din companie.

Principalul acţionar al Vrancart este SIF - Banat Crişana (SIF1), ce are 75,06% din companie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS