Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Conexiunea dintre Bursa din Shanghai şi London Stock Exchange a devenit operaţională

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Conexiunea dintre Bursa din Shanghai şi London Stock Exchange a devenit operaţională

Conexiunea dintre Bursa de Valori din Shanghai şi cea din Londra, pentru tranzacţiile cu acţiuni, a fost lansată la data de 17 iunie, părţile creând astfel un sistem care le oferă investitorilor din ţara asiatică acces direct la acţiunile listate în Marea Britanie.

Potrivit agenţiei Xinhua, casa de brokeraj Huatai Securities a devenit prima companie chineză care se listează în Marea Britanie prin acest mecanism mult aşteptat.

În baza conexiunii, companiile listate la Bursa din Shanghai se pot lista şi la London Stock Exchange prin emisiuni de GDR-uri (Global Depositary Receipts), iar societăţile britanice pot emite CDR-uri (China Depositary Receipts) la Shanghai Stock Exchange.

Lansarea acestui mecanism marchează un pas foarte important în procesul de deschidere a pieţei de capital din China şi este o parte majoră a cooperării dintre China şi Regatul Unit în sectorul financiar, potrivit China Securities Regulatory Commission (CSRC - autoritatea de reglementare a pieţei de capital din China).

Programul cu London Stock Exchange Group este cea de-a treia legătură de acest gen pentru piaţa chineză, după ce, în noiembrie 2014, a fost lansată legătura dintre Bursele din Shanghai şi Hong Kong, iar în decembrie 2016 - dintre Hong Kong şi Shenzhen.

O înţelegere între bursele din Londra şi Shanghai a fost în lucru încă din septembrie 2015. În noiembrie 2016, LSE şi Bursa din Shanghai au convenit "să elaboreze reguli şi modalităţi de implementare a acordului".

În luna aprilie, Huang Dongsheng, şeful departamentului de cercetare din cadrul Weifang Fund din Shanghai, care are în administrare peste 4 miliarde de yuani (637 milioane dolari), a declarat citat de Bloomberg: "Importanţa conexiunii este simbolică, deoarece investitorii britanici au deja acces la acţiunile din China prin intermediul legăturilor din Hong Kong, iar traderii chinezi pot folosi filialele offshore ale societăţilor de brokeraj de pe piaţa internă pentru a cumpăra acţiuni la Londra. Dar, programul arată că autorităţile din China îşi extind efortul de deschidere a pieţei şi de a transforma yuanul într-o monedă globală".

Tot atunci, Nikhil Rathi, şeful London Stock Exchange Plc, spunea că legătura cu piaţa din China este bună pentru cele două ţări, dar şi pentru economia globală.

"Companiile listate în Marea Britanie vor avea acces în mod direct la investitorii chinezi, iar aceştia din urmă vor avea în mod real acces din China la acţiunile internaţionale", a conchis Nikhil Rathi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie