CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT EDIŢIA A IV-A / MARCEL CUCU, LAPAR:"Legea irigaţiilor nu are nicio şansă să meargă mai departe"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 21 octombrie 2016

"Legea irigaţiilor nu are nicio şansă să meargă mai departe"

Legea irigaţiilor nu are nicio şansă să mergă mai departe, dacă nu se ştie cum vor fi utilizaţi banii prevăzuţi în textul legislativ, apreciază Marcel Cucu, Membru în Consiliul Director al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). ".

Printre altele, domnul Cucu a menţionat că suma de 1 miliard de euro care apare în lege este absolut insuficientă, distrugerile din domeniul irigaţiilor fiind estimate la 16 miliarde euro.

Marcel Cucu s-a arătat nemulţumit de modul în care evoluează sectorul agricol, în general, menţionând: "Trendul este total diferit de cel la care speram noi. Sunt total revoltat de ceea ce se întâmplă în agricultura românească şi nu numai. De 27 de ani înnotăm în ape tulburi, am avut peste 20 de miniştri ai agriculturii şi fiecare dintre aceştia au venit cu altă strategie, dând la o parte tot ceea ce se făcuse înainte, bun sau rău".

Domnul Cucu opinează că este neapărată nevoie de o strategie în domeniul agricol: "De agricultură depinde viaţa celor de la sate. Vrem, nu vrem, sectorul agricol este indisolubil legat de viaţa celor de la sate, iar unii dintre aceştia trăiesc mai rău decât în anii 50, impozitele fiind la fel ca cele de atunci. O persoană cu două hectare de pământ plăteşte acelaşi impozit, indiferent că are doi sau zece copii. În plus, multe alte ramuri, cum ar fi producţia de input-uri, energia etc., depind de agricultură".

La ţară oamenii sunt foarte săraci, a ţinut să evidenţieze domnia sa, anunţând că este dezastru şi în învăţământ: "Din copiii care merg la şcoală, doar 15-20% urmează învăţământul mediu şi numai 2-3% în învăţământul superior".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro