CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/ ADRIAN VOLINTIRU, MINISTERUL ECONOMIEI:"Viitorul economiei noastre depinde de noul Cod al Insolvenţei"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Viitorul economiei noastre depinde de noul Cod al Insolvenţei"

Viitorul economiei noastre depinde de noul Cod al Insolvenţei, a declarat Adrian Volintiru, secretar de stat în Ministerul Economiei. "Va trebui să existe mare grijă la întocmirea noului Cod pentru că economia noastră are nevoie de multe modele de restructurare pentru salvarea companiilor aflate în dificultate", a subliniat domnia sa.

Oficialul Ministerului Economiei crede că restructurarea marilor companii de stat, cu datorii de zeci de milioane de euro este complexă şi necesită o multitudine de soluţii, întrucât fiecare societate trebuie tratată diferit, nu printr-o reţetă unică.

Adrian Volintiru afirmă că restructurarea unui mastodont industrial nu se poate face într-un an, dar nici nu trebuie să dureze 7-10 ani şi că autorităţile trebuie să-şi schimbe abordarea pentru companiile de stat aflate în dificultate. "Acolo unde afacerile, fie ele private sau de stat, pot fi ridicate trebuie să le ajutăm să fie bancabile. Trebuie mai întâi să restructurezi şi apoi să privatizezi, ca să obţii un preţ mai bun. Vânzarea unei companii cu pierderi, aflată în dificultate, către investitori privaţi este ca siropul de tuse dat ca tratament unui bolnav cronic", a subliniat domnul Volintiru.

Domnia sa a propus analizarea, pentru noul Cod al insolvenţei, a posibilităţii transformării creanţelor în acţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS