ZIARUL BURSA

28 ianuarie
Traian Băsescu: Am decis să nu aprob Memorandumul pentru aprobarea negocierilor cu FMI

Traian Băsescu: Am decis să nu aprob Memorandumul pentru aprobarea negocierilor cu FMI

F. A.Politică / 02 decembrie 2013

UPDATE 19:10 Liviu Voinea: Dacă nu este semnat de preşedinte, acordul cu FMI nu este operaţional 

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat în această seară că atât timp cât acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este semnat de preşedinte, atunci nu mai este operaţional. Domnia sa a declarat: "Eu mi-am făcut datoria. Toată lumea trebuie să îşi facă datoria în ţară. Avem un buget pe care îl adoptăm în acord cu partenerii. Avem o finanţare asigurată mai ieftină de la Uniunea Europeană. Acordul este, de facto, suspendat, în aceste condiţii. Dacă nu mai avem acord cu FMI şi CE, în aceste condiţii vom plăti mai mult ca să ne împrumutăm pe pieţele externe. Memorandumul nu se poate încheia dacă nu este semnat de preşedinte. Avem acord cu FMI, dar nu mai este operaţional în aceste condiţii".

CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"Fără încredere nu există credit

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 02 decembrie 2013

CĂLIN RECHEA

Înainte de conferinţa "Rolul băncilor în restructurarea companiilor" scriam că este "prea târziu pentru restructurarea creditelor bancare". Din păcate, doar după ce am asistat la dezbateri am realizat că, de fapt, este mult mai târziu decât am anticipat.

De ce? Pentru că băncile nu pot să participe la restructurarea companiilor în condiţiile actuale, fie în calitate de partener sau de creditor care încearcă să-şi recupereze creditele neperformante, deoarece s-a dovedit că se confruntă cu greutăţi aproape insurmontabile cu propria restructurare.

Ungaria: Creditele în valută ar putea deveni neconstituţionale

F. A.Internaţional / 02 decembrie 2013

Ministerul Justiţiei din Ungaria a cerut Curţii Constituţionale o opinie privind posibila neconstituţionalitate a creditelor în valută, argumentând că băncile au abuzat de poziţia lor în relaţia cu împrumutaţii sau au încălcat drepturile consumatorilor, informează sursele de presă.

"Este important să definim un obiectiv economic concret la nivel naţional"

ANCA HARASIM, AMCHAM:"Este important să definim un obiectiv economic concret la nivel naţional"

Alexandru SârbuCompanii / 02 decembrie 2013

Noile măsuri fiscale propuse de Guvern sunt de natură să distorsioneze mecanismele pieţei, să crească povara fiscală, care se va reflecta la nivelul tuturor contribuabililor, şi sunt total inadecvate la finalul unui exerciţiu intens de rescriere a legislaţiei fiscale, la care membrii AmCham au participat activ cu expertiza pe care o deţin în domeniu, consideră doamna Anca Harasim, director executiv al Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham Romania).

Ediţia din 28.01.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Adrian Andrici - activ pe piaţă

OCTAVIAN RADUPiaţa de Capital / 02 decembrie 2013 /

Omul de afaceri Adrian Andrici a fost activ pe Bursă săptămâna trecută, cumpărând titluri, atât ale dezvoltatorului imobiliar "Impact Developer&Contractor" (IMP), cât şi ale SIF4 Muntenia (SIF4), pentru care a scos din buzunar...

ASF menţine amenda lui Bîlteanu

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 02 decembrie 2013 /

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 Banat- Crişana, rămâne cu amenda de 10.000 lei, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pentru că nu a informat, în termen, publicul cu privire la caracteristicile companiei SIF Imobiliare Ltd.

Macronewsletter 02 decembrie 2013

Macronewsletter 02 decembrie 2013

Internaţional / 02 decembrie 2013

Vânzările retail din Germania au înregistrat un declin semnificativ neaşteptat în octombrie 2013, cu o rată lunară de 0,8%, după un declin de 0,2% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 0,2%, după o creştere de 0,3% în luna anterioară.

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii