CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/ ILEANA BRATU, FGCR:"Interes mare al băncilor pentru finanţarea achiziţiei de terenuri agricole"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Interes mare al băncilor pentru finanţarea achiziţiei de terenuri agricole"

Băncile sunt tot mai interesate să finanţeze achiziţia de terenuri agricole de către persoane fizice şi juridice, a declarat Ileana Bratu, director în cadrul Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR). Fondul garantează până la 80% din valoarea de achiziţie a terenurilor agricole, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvern în vară.

Doamna Bratu a subliniat: "Sunt multe solicitări şi de la persoane fizice. Putem acum să garantăm până la 50% din valoarea terenurilor achiziţionate de persoanele fizice. BNR sprijină acest lucru şi a recomandat băncilor să aplice criterii de creditare ca la companii acelor persoane fizice care fac afaceri în agricultură. Vorbim, deci, de o abordare mai lejeră a creditării pentru persoanele fizice".

Reprezentantul FGCR a subliniat că tot mai multe instituţii financiare au produse de creditare pentru cumpărarea terenurilor agricole. De asemenea, Ministerul Agriculturii a alocat, pentru acest an, 60 milioane lei pentru microcreditarea agriculturii, de care instituţiile financiare sunt foarte interesate. Ministerul va face o selecţie a băncilor în perioada următoare, care vor lucra pe schema de microcreditare.

Ileana Bratu a îndemnat băncile să acorde mai multă atenţie agriculturii şi să "nu o mai considere prăfuită şi plină de riscuri". Reprezentantul FGCR a amintit că agricultura va primi, pentru perioada 2014-2020, fonduri europene de circa 20 miliarde de euro, care vor diminua riscurile instituţiilor financiare care acordă credite.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS