CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂOvidiu Demetrescu, OCD Capital&Resource şi London Brokers: "Componenta de stocare - o verigă importantă în noile proiecte energetice"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 septembrie

Ovidiu Demetrescu, OCD Capital&Resource şi London Brokers: "Componenta de stocare - o verigă importantă în noile proiecte energetice"

Componenta de stocare va fi o verigă importantă în noile proiecte de construcţie a unor capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile, consideră Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital&Resource şi London Brokers, care mai susţine că este necesară înlocuirea capacităţilor vechi de producere a energiei cu noi capacităţi de producţie din regenerabile, chiar dacă energia produsă de acestea va avea un caracter impredictibil.

Ovidiu Demetrescu a spus: "În sectorul energetic, majoritatea producătorilor mari au capacităţi de energie vechi, puse în funcţiune în urmă cu foarte mulţi ani, care sunt complet amortizate şi ar trebui reîmprospătate. Ele vor fi reîmprospătate cu regenerabile, dar un megawatt produs de regenerabile nu este egal cu un megawatt produs în termocentrală, hidrocentrală sau nuclear, ultimul funcţionând aproape continuu. Energia regenerabilă are înca un caracter impredictibil. Avem studii de vânt care ne spun că vom avea 2000 sau 3000 ore de vânt pe an pentru productie, dar nu ştim când va fi această perioadă. În aceste condiţii, o verigă importantă în acest lanţ va fi componenta de stocare".

În ceea ce priveşte fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru ţara noastră în vederea susţinerii investiţiilor din energie, domnia sa a menţionat: "Avem 17 miliarde euro la dispoziţie pentru sectorul energetic. Niciodată, în ultimii 10 ani, România nu a avut atât de mulţi bani la dispoziţie pentru investiţii în acest sector. Cum facem să îi punem efectiv la treabă, cum facem să ducem proiectele să se finalizeze dincolo de mandatul actualului Guvern? Ştim că la anul sunt alegeri, sperăm ca lucrurile să se schimbe în bine. Cum facem legătura cu următoarea generaţie, cum lăsăm proiectele într-un punct în care să nu mai existe cale de întoarcere, de abandon, sau unde să se stingă entuziasmul după 6 luni? Proiectele energetice au durata de implementare de 3 ani, 6 ani sau chiar 10 ani. E vremea la care trebuie să reînnoim reţelele, structura şi flota de generare a energiei. Dar pentru asta este nevoie de implicarea dezvoltatorilor şi contractorilor locali. Avem nevoie de antreprenori serioşi care să poată ducă aceste proiecte şi să le finalizeze la timp şi în bugetul estimat. Dar asta nu înseamnă că ne punem pe poziţii antagoniste, ci trebuie să recunoaştem că suntem în aceeaşi barcă, atât beneficiarul cât şi antreprenorul, şi să ducem proiectele la bun sfârşit".

Ovidiu Demetrescu susţine că, după implementarea proiectelor, ţara noastră va deveni un pol de securitate energetică, un pol de producţie, de generare a energiei pentru toată regiunea, dar pentru acest lucru este nevoie de o tranziţie verde şi de implementarea RePower EU cu mindstormuri bine fixate şi cu funcţionari publici responsabili de îndeplinirea acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb