ZIARUL BURSA

28 septembrie
Ediţia din 11.12.2023
Compania Lego vrea să salveze lumea prin reciclare, dar nu o lasă fizica

Compania Lego vrea să salveze lumea prin reciclare, dar nu o lasă fizica

Călin RecheaInternaţional / 28 septembrie

Călin Rechea

Pentru cele mai mare producător de jucării din lume, compania Lego, era inevitabilă angajarea în cursa pentru salvarea lumii prin reciclare.

Din păcate, cele mai bune intenţii nu valorează nimic atunci când legile fizicii, în acest caz legile termodinamicii, ridică un zid în faţa lor. Zidul se ridică, de obicei, tocmai atunci când impulsul generat de entuziasm este cel mai mare.

Ovidiu Demetrescu, OCD Capital&Resource şi London Brokers: "Componenta de stocare - o verigă importantă în noile proiecte energetice"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂOvidiu Demetrescu, OCD Capital&Resource şi London Brokers: "Componenta de stocare - o verigă importantă în noile proiecte energetice"

G.M.Companii / 28 septembrie

Componenta de stocare va fi o verigă importantă în noile proiecte de construcţie a unor capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile, consideră Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital&Resource şi London Brokers, care mai susţine că este necesară înlocuirea capacităţilor vechi de producere a energiei cu noi capacităţi de producţie din regenerabile, chiar dacă energia produsă de acestea va avea un caracter impredictibil.

Mark Beacom, Black Sea Oil & Gas: "Marea Neagră, o oportunitate a României în domeniul energiei"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂMark Beacom, Black Sea Oil & Gas: "Marea Neagră, o oportunitate a României în domeniul energiei"

Sabin S. BrandiburuCompanii / 28 septembrie

Marea Neagră oferă un potenţial foarte mare pentru ca România să devină un puternic exportator de energie, atât din resurse eoliene, cât şi din gaze naturale, însă pasivitatea mediului politic pune în pericol oportunitatea pe care Marea Neagră o pune la dispoziţie, este de părere Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas.

Irene Mihai, RPIA: "Există un apetit investiţional senzaţional pentru energia solară"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂIrene Mihai, RPIA: "Există un apetit investiţional senzaţional pentru energia solară"

E.O.Companii / 28 septembrie

În ţara noastră există un apetit investiţional senzaţional pentru energia solară, a arătat Irene Mihai, Policy Officer al RPIA, menţionând că unele proiecte sunt speculative. Ca să ne aliniem ţintelor impuse, ar trebui să ajungem la o capacitate de 11,1 GW energie solară, în acest moment având 1,5 GW instalaţi pe solar. Ne aşteptăm să avem o creştere de 800 GW adiţionali.

Corneliu Bodea, CRE: "Trebuie să luăm în cosiderare calitatea şi oportunităţile unei scheme în energie"

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂCorneliu Bodea, CRE: "Trebuie să luăm în cosiderare calitatea şi oportunităţile unei scheme în energie"

Sabin S. BrandiburuCompanii / 28 septembrie

Schemele şi mecanismele din energie, precum CFD-urile (Contractele pentru Diferenţă) trebuie să fie analizate din punct de vedere al calităţii şi al oportunităţilor pe care acestea le oferă şi nu trebuie să fie lansate doar pentru a bifa jaloane din PNRR, este de părere Corneliu Bodea, CEO ADREM şi Preşedinte al Centrului Român al Energiei (CRE).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
FIFA pleacă în "exil"

FIFA pleacă în "exil"

O.D.Sport / 28 septembrie

Scuturată bine de justiţie în ultimii ani, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) se reorientează spre zări mai calde şi mai liniştite fotbalistic.

MACRO NEWSLETTER 28 Septembrie 2023

MACRO NEWSLETTER 28 Septembrie 2023

Macroeconomie / 28 septembrie

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a scăzut cu o rată anuală de 0,2% în august 2023, după o creştere de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi anuale de 2,1% a creditului guvernamental, după un declin de 2,9% în luna anterioară,...

TradeVille: Hidroelectrica, spre noi recorduri

TradeVille: Hidroelectrica, spre noi recorduri

F.A.Piaţa de Capital / 28 septembrie

Cotaţia acţiunii Hidroelectrica (H2O) a atins, la începutul săptămânii curente, un nou preţ record, aducând un plus de valoare de 9,1% faţă de primul preţ de închidere la BVB, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo