CONFERINŢA NAŢIUNILOR UNITE PRIVIND SCHIMBAREA CLIMATICĂ: 31 OCTOMBRIE-12 NOIEMBRIECirca 1 trilion de lire - cheltuielile estimate ale Marii Britanii pentru protecţia mediului

Ian Deacon
Ziarul BURSA #Internaţional #Mediu / 27 octombrie

Circa 1 trilion de lire - cheltuielile estimate ale Marii Britanii pentru protecţia mediului
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Conferinţa Cop 26 a Naţiunilor Unite privind schimbarea climatică Glasgow urmează să aibă loc în perioada 31 octombrie-12 noiembrie şi este promovată de guvernul Marii Britanii şi de prim-ministrul Boris Johnson ca fiind cea mai importantă conferinţă din istorie privind schimbările climatice. Obiectivul minim privind sumele alocate de către guvernele lumii pentru a fi cheltuite imediat se ridică la 100 de miliarde de dolari. Experţii prognozează o cheltuială de 1 trilion de lire doar pentru Marea Britanie, până la atingerea obiectivului de zero emisii, aproximativ în 2035.

  Circa 1 trilion de lire - cheltuielile estimate ale Marii Britanii pentru protecţia mediului

  Acest nivel de cheltuială are potenţialul de a destabiliza economia mondială, dacă este repetat de toţi participanţii. Mai mult, doar guvernele se pot angaja în cheltuieli de asemenea dimensiuni, deoarece numai ele pot crea impozitele şi taxele şi finanţa obligaţiunile necesare.

  Aceasta se potriveşte cu ambiţiile fanaticilor schimbărilor climatice, care vor să elimine sistemul capitalist şi să-l înlocuiască cu o utopie unde vom îngheţa în case şi nu vom mai mânca niciodată carne.

  Între timp, China, care este responsabilă pentru 27% din emisiile mondiale de carbon ale lumii, continuă să construiască noi centrale de curent bazate pe cărbuni, în număr de aproximativ 100 pe an; cărbunele este tipul de combustibil fosil pentru mediu.

  XI Jinping nu va participa la conferinţă şi nici Putin, Rusia fiind al doilea mare producător de emisii de carbon.

  Sunt sigur că se vor rosti multe vorbe frumoase şi se vor face multe promisiuni pentru viitor şi multe proteste care vor spune că nu e suficient şi că dacă nu mergem mai repede, nu cheltuim mai mult şi nu abandonăm capitalismul suntem toţi ruinaţi şi vor pieri miliarde.

  Primele 20 de ţări emit 81,17% din totalul emisiilor de CO2 ale lumii

  În documentul ataşat sunt prezentate statistici climatice pentru cele 209 ţări pentru care datele sunt disponibile. Primele 20 de ţări emit 81,17% din totalul emisiilor de CO2 ale lumii şi reprezintă 79% din produsului intern brut al lumii. Primele 20 de ţări sunt aranjate în ordine descrescătoare. Foarte interesant este că cel mai mare emiţător - China - nu deţine cel mai mare raport de emisii tone/persoană. Primii trei emitenţi în funcţie de numărul de persoane sunt Canada [18,58], Australia [17,10] şi SUA [15,52]. Acest lucru nu este legat atât de mult de produsul intern brut, cât de utilizarea de combustibili fosili în generarea de energie, în special Australia, care utilizează cantităţi uriaşe de cărbune.

  Notă: Autorul - Ian Deacon - este membru al Institutului Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor de 42 de ani şi este consilier fiscal în Marea Britanie.

  Opinia Cititorului ( 1 )

  1. a vazut cineva cum a explodat balanta bancii centrale? (pe uk)

   semnat comenturi “cretine” 

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Dtlawyers
  BTPay
  GRAMPET GROUP
  ALPHA BANK
  ifep.ro
  UNNPR
  Hidroelectrica

  Curs valutar BNR

  07 Dec. 2021
  Euro (EUR)Euro4.9485
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
  Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Cotaţii Emitenţi BVB
  croco.ro
  Bursele din regiune
  romaniansmartcity.ro
  Cotaţii fonduri mutuale
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Pagini Aurii
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro