ZIARUL BURSA

23 septembrie

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / MAKE, PREŞEDINTELE GRUPULUI DE PRESĂ BURSA:"Bail-in-ul este salvarea pieţei de capital"

EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 16 septembrie 2016

Preşedintele grupului de presă BURSA propune un plan de salvare a pieţei de capital, a cărui realizare implică schimbarea conducerii BVB  

Florian Goldstein: "Lucian Anghel ţine cu sistemul bancar, cu care piaţa de capital se află în competiţie"

Situaţia în care se află piaţa noastră de capital, având volume zilnice de tranzacţionare de 2-3 milioane de euro, reclamă un plan urgent de salvare, consideră MAKE, preşedintele Grupului de presă "BURSA".

"Ziarul BURSA şi eu însumi scriem despre Bursa de Valori Bucureşti din 1990, cu cinci ani înainte să apară. Eu am scris zeci de ani. Dar, în ultimii, eu nu mai scriu despre bursă, sunt descurajat. Ca să critici ceva, acel ceva trebuie să merite critica. Eu cred că Bursa de Valori se resoarbe şi are nevoie de un plan urgent de salvare", a spus domnia sa, opinând că piaţa de capital se află într-un context favorabil, în faţa sectorului bancar.

Ursache se leapădă de Mişu Negriţoiu

SCANDAL ÎN CONDUCEREA ASF, DUPĂ CRIZA RCAUrsache se leapădă de Mişu Negriţoiu

ANDREI STAN, EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 16 septembrie 2016

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital, s-a delimitat, ieri, de restul conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, pe care o consideră vinovată de situaţia din sectorul asigurărilor, în condiţiile în care Bucureştiul a fost blocat, ieri, de protestul transportatorilor faţă de creşterea explozivă a tarifelor RCA.

Klaus Iohannis

IOHANNIS:"România îşi doreşte o integrare mai profundă în UE"

L.B.Politică / 16 septembrie 2016

Actualizare 20:30 Klaus Iohannis: "Chestiunea Schengen nu este rezolvată, suntem pe o evoluţie cu trend pozitiv"

Chestiunea aderării României la spaţiul Schengen nu este rezolvată, dar are o evoluţie cu trend pozitiv, a afirmat astăzi preşedintele Klaus Iohannis după reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava.

---------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, la întâlnirea informală a UE de la Bratislava se va elabora un plan care va stabili ce se va întâmpla în cadrul Uniunii în următoarele luni. Şeful statului a explicat că România urmăreşte integrarea mai profundă în Uniune prin intrarea în spaţiul Schengen şi spaţiul Euro.

Primarul municipiului Târgu-Mureş, trimis în judecată

Primarul municipiului Târgu-Mureş, trimis în judecată

George ForcoşAnticorupţie / 16 septembrie 2016

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, informează DNA prin intermediul unui comunicat de presă.

Timişoara Capitală Europeană a Culturii (Sursă foto: Facebook)

Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2021

G.F.Cultură / 16 septembrie 2016

Actualizare 20:50 Alina Gorghiu: "Felicitări Timişoarei şi echipei care s-a luptat pentru ca oraşul să devină capitală culturală"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a felicitat vineri echipa care s-a luptat pentru ca oraşul Timişoara să fie declarat Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Actualizare 20:10 Liviu Dragnea:"Marile oraşe ale României pot şi merită să fie numite europene"

Actualizare 18:25 Primarul municipiului Timişoara: "Proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021, o victorie de echipă"

Gheorghe Benea, fost şef al Loteriei Române, reţinut de DNA

Gheorghe Benea, fost şef al Loteriei Române, reţinut de DNA

Mina IrinaAnticorupţie / 16 septembrie 2016

Actualizare 15:03

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a fostului director general al Compania Naţională Loteria Română (C.N.L.R.), Gheorghe Benea, pentru săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, se arată într-un comunicat al DNA.

"Bursa aleargă pe contrasens când este vorba de investitorii internaţionali"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / CRISTIAN AGALOPOL, CITIBANK:"Bursa aleargă pe contrasens când este vorba de investitorii internaţionali"

L.B.Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

Piaţa noastră de capital este foarte aproape să fie inclusă pe lista de monitorizare a uneia dintre agenţiile de rating în vederea promovării la statutul de piaţă emergentă, a anunţat, ieri, Cristian Agalopol, director executiv Pieţe de Capital Citibank România, care a precizat, totuşi, că impresia sa este că Bursa de Valori Bucureşti aleargă pe contrasens, atunci când este vorba de investitorii internaţionali.

"Companiile de stat trebuie vândute numai prin bursă, pentru eliminarea şpăgii"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Companiile de stat trebuie vândute numai prin bursă, pentru eliminarea şpăgii"

ALINA VASIESCUPiaţa de Capital / 16 septembrie 2016

Toate companiile de stat, care încă au statul acţionar, trebuie listate numai prin bursă, vândute numai prin bursă, pentru că astfel se elimină şpaga, declară Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care adaugă: "O listare la bursă nu mai este o vânzare directă la Fondul Proprietăţii de Stat (n.r. cum se făcea în trecut), unde se aranjau nişte lucruri, după care apăreau scandaluri. Vânzarea prin bursă elimină orice şpagă politică, deci statul rezolvă astfel problema corupţiei".

"Să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / LUDWIK SOBOLEWSKI, BVB:"Să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani"

A.V.Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

Avem lucruri foarte importante de făcut pentru piaţa de capital, însă trebuie să fim foarte atenţi, să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani, declară Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), menţionând: "Nu tot ce se poate face din punct de vedere teoretic, se poate implementa cu succes".

"Conducerile structurilor supravegheate de ASF în piaţa de capital trebuie reautorizate"

CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÎNEŞTI EDIŢIA A V-A / MIRCEA URSACHE, ASF:"Conducerile structurilor supravegheate de ASF în piaţa de capital trebuie reautorizate"

V. RIBANAPiaţa de Capital / 16 septembrie 2016

Toţi cei care ocupă funcţii de conducere în structurile autorizate şi supravegheate de ASF în piaţa de capital trebuie reautorizaţi, inclusiv fondurile de investiţii financiare, afirmă Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), amintind că în această perioadă au loc interviuri pentru autorizarea acestor persoane.

Dacian Cioloş

DACIAN CIOLOŞ:"Reducerea birocraţiei este un proces de durată şi, totodată, un proces ireversibil"

Andrei StanPolitică / 16 septembrie 2016

Măsurile de simplificare a relaţiei dintre cetăţeni şi administraţie adoptate de Executiv sunt în "proces avansat" de implementare la nivelul instituţiilor din administraţia centrală, arată un prim bilanţ al acestui pachet legislativ, discutat în şedinţa de Guvern de astăzi, ocazie cu care premierul Cioloş a afirmat că reducerea birocraţiei este un proces de durată şi ireversibil.

DNA Braşov: Căncescu a forţat închirierea unui spaţiu din Spitalul Judeţean către firma unui coleg de partid

DNA Braşov: Căncescu a forţat închirierea unui spaţiu din Spitalul Judeţean către firma unui coleg de partid

OVIDIU VRÂNCEANUAnticorupţie / 16 septembrie 2016

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 15 septembrie 2016, faţă de următorii fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, fostul consilier judeţean Matei Gavril şi Cristina Grama, administrator al unei firme.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, la DNA

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, la DNA

Andreea StoicaAnticorupţie / 16 septembrie 2016

Actualizare 10:46 Marian Petrache: "Nu am nicio calitate, eu sunt cel care a făcut plângerea PNL"

La ieşire din sediul DNA, Marian Petrache a declarat că a fost citat în legătură cu o plângere făcută de Partidul Naţional Liberal (PNL) privind alegerile locale, transmite Antena3.

Actualizare 10:40

Picturi inedite de Spiru Vergulescu

PLASAMENTE ALTERNATIVEArtă, nu fapte

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 16 septembrie 2016

Toamna se deschide sezonul la artă, mare sau mai mică. Încep licitaţiile, se deschid târguri şi se redeschid galeriile. Multe galerii nici nu au apucat să îşi ia vacanţă, ba chiar au transformat vara într-un sezon intens, adaptându-se mersului vremurilor. Dacă vă amintiţi, cu mult, foarte mult timp în urmă, nici casele de licitaţii, 1-2, câte erau, nu trăgeau obloanele pe timpul verii.

IoT (Internet of Things)

IoT (Internet of Things)

MIKA LAUHDECompanii / 16 septembrie 2016

O să-i dezamăgesc pe cei care aşteaptă marile fenomene legate de securitatea cibernetică în domeniul IoT (Internet of Things), spunându-le că trenul a plecat deja. Problemele de securitate în domeniul IoT se află deja printre noi şi ceea ce rămâne de stabilit este cine va administra securitatea acestora, şi din acest punct de vedere adevăratul subiect este controlul următoarelor generaţii de ecosisteme de supraveghere şi de business.

Cum se citesc ştirile financiare pe platforma "Fluent în finanţe"

OPINIICum se citesc ştirile financiare pe platforma "Fluent în finanţe"

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 16 septembrie 2016

Bursa de Valori a lansat o platformă prin care îşi propune să reducă gradul de analfabetism financiar al românilor, care este printre cele mai mari din regiune. Am răsfoit cu interes platforma online "Fluent în Finanţe" zăbovind mai mult la secţiunea "Cunoaşterea pieţelor de capital: cum interpretezi noutăţile şi ştirile" care interacţiona cumva şi cu parohia meseriei de jurnalist.

Banca Angliei menţine dobânda cheie la 0,25%

Banca Angliei menţine dobânda cheie la 0,25%

V.R.Jurnal de criză / 16 septembrie 2016

Banca Angliei (BoE) a decis, ieri, să menţină dobânda de referinţă, aşa cum aşteptau analiştii, dar a avertizat că este posibilă o nouă reducere a costului creditului în lunile viitoare, în urma analizării efectelor pe termen lung ale votului privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit).

Ediţia din 23.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 16 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 16 septembrie 2016

Internaţional / 16 septembrie 2016

Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut sub aşteptări în august 2016, cu o rată lunară de 0,2%, după un avans de 1,9% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 6,2%, de la 6,3% în luna anterioară.

Vom putea exporta porci vii în Uniunea Europeană

A.G.Companii / 16 septembrie 2016

Ţara noastră va putea exporta porci vii în Uniunea Europeană începând cu luna octombrie a acestui an, trecerea ţării în anexa I a Deciziei europene fiind votată, ieri, în unanimitate în Comitetul Permanent Veterinar al Comisiei Europene, fără să...

Ministrul Educaţiei doreşte un Bacalaureat diferenţiat

Ministrul Educaţiei doreşte un Bacalaureat diferenţiat

O.D.Cultură / 16 septembrie 2016

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru pledează pentru introducerea unui examen de bacalaureat diferenţiat. Despre această măsură s-a mai vorbit, dar de fiecare dată imediat după afişarea rezultatelor, când toată lumea era nemulţumită din cauza...

Malaxorul hackerilor a prins şi o sportivă autohtonă

D.N.Sport / 16 septembrie 2016

Hackerii ruşi au mai aruncat pe piaţă o listă cu sportivi cu probleme de dopaj, acoperiţi, susţin ei, de Agenţia Mondială Anti-doping. Nu e greu de observat că până acum pe liste apar doar "prieteni ai Rusiei" (SUA, Germania, Marea...

Teamnet Group îşi extinde activitatea în Orientul Mijlociu

C.P.Companii / 16 septembrie 2016

Compania Teamnet Group, integrator de sisteme la nivel regional, îşi extinde activitatea din Orientul Mijlociu printr-un proiect desfăşurat pentru Ministerul Municipalităţii Regionale şi al Resurselor de Apă din Oman, în colaborare cu Grupul...

REVISTA PRESEI 16.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 16 septembrie 2016

ADEVARUL 

Şoferii au obţinut în stradă plafonarea RCA

Transportatorii au obţinut limitarea la maximum 7.500 de lei a tarifelor pentru asigurările RCA în urma unui protest naţional organizat în 22 de oraşe.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo