CONSILIER MUNICIPAL USR PLUS:"Sunt necesare fonduri suplimentare de la Guvern pentru Termoenergetica"

G.B
Miscellanea / 14 august 2021

Nicorel Nicorescu

Nicorel Nicorescu

Consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu, membru în AGA la Termoenergetica, apreciază că sunt necesare fonduri suplimentare de la Guvern pentru Termoenergetica, dar că discuţiile în acest sens ar fi blocate din motive politice, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, consilierul municipal arată că termoficarea din Bucureşti are nevoie de investiţii, după "decenii de lipsă" a acestora şi în condiţiile în care multe zone sunt afectate din cauza "acoperirii precare" a furnizării cu agent termic. Potrivit acestuia, o mare problemă a reprezentat-o închiderea CET Titan, care reuşea să asigure furnizarea agentului termic pentru părţi importante din sectoarele 1 şi 2 şi o mică parte din sectorul 3.

"În calitate de membru AGA la Termoenergetica am participat în ultima perioadă la multe întâlniri pe acest subiect. La întâlniri au participat reprezentaţii părţilor implicate şi care au la îndemână soluţii pentru rezolvarea problemelor. Compania are datorii către furnizori, în special către ELCEN, dar nu primeşte banii bugetaţi pentru acoperirea subvenţiei către populaţie de la Primăria Capitalei. Primăria Capitalei se luptă cu plăţile datoriilor acumulate în trecut şi nu dispune de suficienţi bani pentru a executa plăţi la zi către companie (propune o eşalonare a plăţilor datoriei care ţin compania la pragul subzistenţei dar fără perspectiva realizării de investiţii atât de necesare). Singura soluţie, soluţie extrasă de toţi participanţii la aceste întâlniri, este obţinerea de fonduri suplimentare de la Guvernul României prin rectificarea bugetară care urmează sau alte mecanisme economice", precizează reprezentantul USR PLUS.

În opinia sa, factorii de decizie ar trebui să stabilească o întâlnire pentru a găsi surse suplimentare de finanţare.

"Este o problemă de interes naţional. Din păcate, de aici încolo totul se blochează. Contextul politic al alegerilor interne PNL şi parţial indecizia (sau teama) primarului general de a purta discuţii directe cu premierul Cîţu ne conduc într-un punct periculos, un punct de unde rezolvarea problemelor termiei în Bucureşti par să fie foarte îndepărtate. Sincer nu înţeleg cum toţi aceşti factori de decizie nu pot trece peste orgolii sau 'agende prea pline' şi nu pot stabili o întâlnire faţă în faţă pentru găsirea urgentă a surselor suplimentare de finanţare, a unei modalităţi de deblocare a situaţiei", adaugă Nicorescu.

Conform acestuia, Termoenergetica a pregătit caietul de sarcini pentru procedura de achiziţie a cazanelor suplimentare ce se doresc amplasate în fostul CET Titan.

"Iniţial, investiţia a fost promisă a fi realizată direct de ELCEN (după scoaterea acesteia din insolvenţă), dar neplata datoriilor istorice de către PMB (via Termoenergetica) şi calculele politice au lăsat această sarcină în seama companiei municipale. Compania aşteapă ca oamenii politici menţionaţi să aloce timp pentru purtarea unor discuţii", conchide consilierul municipal.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. In urma cu 2-3 ani te mpereatura ambienta era mult mai blanda;pe buna dreptate protestau,atunci.pentru orsice alocare financiara catre Term/...

  De ce trebuie Romania sa subvenționeze încălzirea bucureștenilor?

  Acele firme trebuiesc radiate iar oamenii se pot încălzi cu centrale de apartament. 

  Din cate am observat restul cetățenilor nu doar că nu au subvenții ba chiar au fost loviți greu prin liberalizarea prețurilor. Deci... unde e echitatea? 

  Centralele in condensație nici măcar nu mai poluează atat deși sunt fanatici care vor sa le taxeze și pe astea. 

  1. Și apropo de rezilienta, e mai rezilient sa aibă fiecare încălzire independenta decât o avarie sa lase tot orașul în frig.

  hai ca vine iarna......reincepe distractia.

  Fara subventii pentru mitici... USR isti niste specimene LGBT fara creier si discernamant... Nu mai pupati voi voturi de la romani in veci..Praful si pulverea se va alege de voi ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro