Antibiotice Iaşi

Consiliul European discută dacă vor fi introduse certificate de vaccinare în Uniunea Europeană

J.P.
Internaţional / 21 ianuarie

Consiliul European discută dacă vor fi introduse certificate de vaccinare în Uniunea Europeană

Preşedintele Charles Michel va prezida astăzi o videoconferinţă a membrilor Consiliului European, la care vor discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre oportunitatea introducerii unei certificări a vaccinării în cadrul Uniunii Europene, relatează G4media.

În invitaţia pe care a transmis-o membrilor Consiliului European, Charles Michel a scris că ratele de infectare în întreaga Europă şi apariţia unor variante noi, mai contagioase, ale virusului "necesită prudenţă maximă" şi că accelerarea vaccinării în întreaga UE "este prioritatea absolută".

"Perspectiva vaccinărilor este încurajatoare, dar trebuie să ne menţinem vigilenţa şi să ne continuăm abordarea în materie de testare şi depistare, permiţând, în acelaşi timp, deplasările transfrontaliere în cadrul UE. Pentru a asigura o mai bună coordonare, aş dori să facem schimb de bune practici cu privire la măsurile luate în statele membre şi să discutăm despre perspectivele pentru următoarele săptămâni", a scris preşedintele Consiliului European.

Campaniile de vaccinare deschid, totodată, şi dezbaterea privind certificarea.

"Vom discuta despre oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare, precum şi, dacă este cazul, despre circumstanţele în care ar putea fi utilizate certificatele", a spus Charles Michel.

La reuniune, Comisia Europeană va prezenta situaţia actuală în ceea ce priveşte punerea la dispoziţie a vaccinurilor şi modalităţile de asigurare a viitoarelor creşteri ale producţiei şi a accesului echitabil la vaccinuri.

Reuniunea Consiliului European va începe la ora 18.00, în regim de videoconferinţă.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, pe 12 ianuarie, crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemia de coronavirus.

Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie "reciproc recunoscut", a anunţat preşedinta sa, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona, de vinerea trecută.

"Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec (Kyriakos Mitsotakis - n.r.) pentru obţinerea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc", a declarat ea. "Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european", a adăugat ea, în contextul în care cei 27 vor organiza un nou summit dedicat coordonării în contextul crizei sanitare.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Faptul ca trebuie sa existe un certificat de vaccinare uniform in UE este evident . Cum va fi utilizat el este alta discutie.

  a inceput segregarea europenilor

  e primul pas efectiv, minim, al viitoarei ruperi UE.  

  a inceput... aici o granita, aici o diferentiere ... asa incepe.  

  Credeati ca atunci cand apare, apare din senin..a.sa, hocus-pocus! ? ? ? :) 

  Reapar diferentierile si granitele in UE.

  Si e pacat.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro