Consiliul Judeţean Galaţi a inaugurat Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor

Ana Felea
Miscellanea / 3 aprilie

Consiliul Judeţean Galaţi a inaugurat Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor

O investiţie nouă în sănătatea gălăţeană a fost anunţată astăzi, de Consiliul Judeţean Galaţi. Este vorba despre o clădire, construită de la zero, care va deservi Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor.

"Astăzi, la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor a fost inaugurată o nouă investiţie realizată de Consiliul Judeţean Galaţi, cu ajutorul fondurilor europene", informează Consiliul Judeţean Galaţi, menţionând: "Este vorba despre o clădire nouă pentru Ambulatoriul unităţii medicale, o clădire de peste 800 de mp, în care vor funcţiona cabinetele de Chirurgie generală, ORL, Medicină Internă, Pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie, fiecare cu propria sală de tratament, precum şi laboratorul de analize medicale. De asemenea, noua clădire are circuite separate pentru copii şi adulţi".

Valoarea investiţiei este de aproximativ 14 milioane de lei, din care 10,7 milioane de lei sunt fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

"Am construit de la zero o clădire pentru Ambulatoriul spitalului, care nu avea un spaţiu propriu şi funcţiona în interiorul secţiilor medicale", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, adăugând: "Acum, Ambulatoriul are spaţii atât pentru consultaţii, cât şi pentru tratamente, mai ales că toate cabinetele au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie şi mobilierul necesar. Practic, totul este nou şi modern. De asemenea, aici va funcţiona şi laboratorul de analize medicale, care până acum îşi desfăşura activitatea într-o clădire construită în urmă cu aproape 150 de ani. Mai mult, noul laborator are un spaţiu de patru ori mai mare şi a fost dotat de la zero cu aparatură medicală, unele echipamente fiind o premieră în istoria unităţii medicale".

Aceasta este a treia clădire nouă inaugurată la Spitalul din Târgu Bujor în ultima jumătate de an.

"Astfel, spitalul, pe care alţii l-au vrut închis, s-a transformat complet, de la linoleum pus direct pe pământ la spaţii moderne de tratament, oferind acum condiţii la fel sau chiar mai bune decât multe spitale din ţară", a mai Costel Fotea, subliniind: "De altfel, trei noi medici au ales să vină la Spitalul Târgu Bujor în ultimele luni şi datorită acestor investiţii. Şi mai avem un vis, acela de a construi o clădire nouă şi pentru Medicina Internă şi Compartimentul de Urgenţe, astfel încât toate secţiile spitalului să funcţioneze în clădiri noi sau modernizate complet. Totul pentru cei aproape 60.000 de oameni din centrul judeţului care au nevoie de serviciile medicale ale acestui spital".

Pentru dotarea noii clădiri, au fost achiziţionate 180 de echipamente medicale, iar pentru consolidarea terenului a fost construit un zid de sprijin. Clădirea este dotată cu centrală electrică, pompe de căldură, lift pentru accesul pacienţilor nedeplasabili în secţia de Chirurgie şi sisteme de supraveghere video, de control acces în încăperi şi de detecţie incendiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb