DIGI Comunications

Consilul Europei deplânge progrese insuficiente ale Austriei în lupta împotriva corupţiei

S.B.
Internaţional / 01 martie

Consilul Europei deplânge progrese insuficiente ale Austriei în lupta împotriva corupţiei

Consiliul Europei (CoE) deplânge progrese "insuficiente per ansamblu" ale Austriei în domeniul luptei împotriva corupţiei - în mediile judiciar şi politic -, într-un raport publicat luni, informează news.ro.

Potrivit Grupului statelor împotriva corupţiei (GRECO), un organ al Consiliului Europei, "Austria a pus în aplicare în mod satisfăcător (...) doar două dintre cele 19 recomandări" pe care i le-a făcut în 2017.

GRECO relevă astfel că "nivelul foarte slab de conformitate" faţă de recomandările sale "nu a evoluat", indiderent că este vorba despre "transparenţa procesului legislativ" sau despre un "cod de condută al deputaţilor" în probleme privind conflictul de interese sau declaraţiile de avere.

În ceea ce-i priveşte pe judecători şi procurori, GRECO consideră "regretabil că un nunăr considerabil de măsuri" avute în vedere începând din 2018 "nu au fost finalizate încă".

Grupul denunţă nereguli în procesul de selectare a magistraţilor sau în evaluarea lor, însă notează "progrese" prin noi dispoziţii care le interzic să ocupe în mod simultan funcţii politice sau în domeniul deontologiei.

GRECO cere Austriei să-i prezinte un raport cu privire la progrese în implementarea recomandărilor pe care i le-a făcut "cât mai curând posibil, cel mai târziu la 30 septembrie 2021".

Austria a fost zguduită, în ultimii ani, de mai multe scandaluri de corupţie.

Recent, la 11 februarie, domiciliul ministrului austriac al Finanţelor Gernot Blumel, un apropiat al cancelarului Sebastian Kurz, a fost percheziţionat.

Justiţia îl suspectează de implicare într-o finanţare ocultă a partidului conservator OeVP de către gigantul mondial al jocurilor de noroc Novomatic.

Din GRECO fac parte cei 47 de membri ai Consiliului Europei, dar şi Belarusul, Kazahstanul şi Statele Unite, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro