CONSUMATORII, PĂCĂLIŢI DE UNII POLITICIENI, DE 1 APRILIELegea pentru reechilibrarea contractelor, scoasă de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor

Emilia Olescu
Politică /

Victor Ponta

Victor Ponta

Consumatorii au fost din nou păcăliţi de unii politicieni, de data aceasta chiar de...1 aprilie.

După aşteptări îndelungate, ieri, Biroul permanent a pus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de mâine proiectul care modifică Legea dării în plată, prevăzând reechilibrarea contractelor de credit. Numai că astăzi iniţiativa legislativă promovată de senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir a fost scoasă de pe ordina de zi.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a răspuns întrebărilor împrumutaţilor că, "la solicitarea mai multor lideri de grupuri parlamentare, această lege va fi votată în şedinţa de săptămâna viitoare. Mai există câteva aspecte de corectat. Vrem să fie o lege care să nu aibă nicio sincopă".

Mai mult decât atât, nici intenţia unora dintre parlamentari de a vota legea nu pare să se păstreze.

Victor Ponta, preşedintele partidului Pro România, a răspuns, ieri, unuia dintre debitori, care l-a întrebat dacă va vota legea reechilibrării contractelor: "Proiectul lui Zamfir de la PNL - Alde - PSD acum? Vă rog să îmi spuneţI dumneavoastră cu ce vă ajută şI îl votez! Cu ce îi ajută pe câţiva avocaţI şmecheri care iau banii de la oameni ştiu - şI nu mă interesează de aceştia!"

Însă, ieri, pe 1 aprilie, la aceeaşi întrebare, Victor Ponta a răspuns: "Bineînţeles că votăm PENTRU!"

Amintim că proiectul de modificare a Legii dării în plată a trecut, la începutul lunii martie, de comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

Prevederea votată arată: "Reprezintă criterii alternative de individualizare a impreviziunii următoarele evenimente;

a) pe durata executării contractului de credit, cursul de schimb valutar, aplicabil în vederea cumpărării monedei creditului, înregistrează la data transmiterii notificării de dare în plată o creştere de peste 52,6% faţă de data încheierii contractului de credit. În vederea calculării procentului de 52,6% se va avea în vedere cursul publicat de Banca Naţională a României la data transmiterii notificării de plată şi cursul de schimb publicat de BNR la data încheierii contractului de credit;

b) pe durata executării contractului de credit, obligaţia de plată lunară înregistrează o creştere de peste 50% ca urmare a majorării ratei de dobândă variabilă".

Camera Deputaţilor este for decizional.

În cazul intrării în vigoare, legea nu operează de drept în procesele actuale. Procesele pe darea în plată aflate acum pe rol vor merge până la capăt pe legea actuală, conform surselor citate. Acestea adaugă faptul că, în cazul în care debitorul pierde, poate introduce o notificare pe legea nouă.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Ponta a redevenit atat de important in politica incat sa il bagam in seama?

  Atat de ingusti suntem? 

  De cine au fost pacaliti? De ponta? Pai nu stiati ca astuia i se mai spune si Ponta Pacaliciul?

  Nu asta voia moscheea prin centru B?  

  Nu asta era cu procurorul Panait? 

  Nu asta era cu Colectivul? 

  Nu asta a semnat ctr cu turcii exact pe 1 aprilie pentru Centura BC si tot pe 1 aprilie 2017 l-a reziliat? 

  Da ma. Asta e Pacaliciul de ponta.

  Ce dracu ma???..am uitat??? 

  1. Pai nu a pus si el umarul la crearea republicii procurorilor. Taie si spanzura, ne sprijina cu virusul cu dosare penale. Asta in timp ce au inchiriat pensiuni in statiuni pe tot anul si si-au dus acolo alimente si bautura pt. mai multe luni de zile

  injuraturi de la balcon si multa spuma, corona sa ajunga pe mina lui ala de a intors legea

  Poanta este un jeg ordinar de politician,un hoț care a furat banii de la combinatul energetic oltenia cu firma de avocatură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro