Convorbire telefonică a Preşedintelui Iohannis cu Preşedintele Consiliului European privind reuniunea Consiliului European

J.P.
Politică / 8 decembrie 2020

Convorbire telefonică a Preşedintelui Iohannis cu Preşedintele Consiliului European privind reuniunea Consiliului European

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European care va avea loc în perioada 10-11 decembrie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei. În pregătirea acestei întâlniri, Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi, 8 decembrie a.c., o convorbire telefonică cu Preşedintele Consiliului European, domnul Charles Michel, la solicitarea acestuia, conform unui comunicat de presă.

Subiectele de discuţie s-au referit la combaterea schimbărilor climatice, precum şi la relaţia dintre Uniunea Europeană şi Turcia.

Având în vedere faptul că la reuniunea Consiliului European din 10-11 decembrie se intenţionează obţinerea unui acord cu privire la stabilirea unei noi ţinte, mai ambiţioase, de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru 2030, de "cel puţin 55%" comparativ cu anul 1990, Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat faptul că România susţine această propunere. Vor trebui însă luate în considerare circumstanţele naţionale şi punctele de plecare diferite în domeniu ale statelor membre ale Uniunii. Preşedintele României a pledat pentru crearea unui cadru flexibil care să permită tuturor statelor membre, indiferent de gradul de dezvoltare, să îndeplinească eficient obiectivele în domeniul schimbărilor climatice. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că tranziţia către o economie verde trebuie să fie echitabilă şi acceptabilă la nivel social, astfel încât să conducă la progresul economic al statelor şi să nu adâncească diferenţele dintre acestea.

Discuţiile s-au referit şi la relaţia dintre Uniunea Europeană şi Turcia, în condiţiile în care liderii europeni s-au angajat în luna octombrie să monitorizeze evoluţiile din Mediterana de Est şi să revină asupra subiectului la reuniunea Consiliului European din luna decembrie. În acest context, Preşedintele României s-a pronunţat pentru continuarea dialogului Uniunii cu Turcia, menţionând faptul că acest stat rămâne un partener important pentru Uniunea Europeană. Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru o abordare echilibrată a relaţiilor dintre Uniune şi Turcia, precum şi pentru o cooperare extinsă cu acest stat în domeniile de interes comun.

Totodată, în contextul evoluţiilor din Mediterana de Est, Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat deplina solidaritate a României faţă de Grecia şi Cipru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stim, stim, Plavane! Te duci la Bruxelles, unde o sa te asezi iarasi in pozitia ta preferata, de "capra", ca sa prezinti Raportul despre Colonie si sa vinzi, pe persoana fizica(vorba lui Vanghelie) cam tot ce-a mai ramas nevandut din tara asta, inclusiv drepturile si libertatile oamenilori! Ghinion! Evident, nu pt tine, ci pentru noi, romanii!!

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro