Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Coronavirusul afectează cel mai mare târg de smartphone-uri din lume

Ziarul BURSA #Internaţional /

Mai mulţi producători importanţi de echipamente mobile şi telefoane au anunţat că nu vor onora ediţia din acest an a Mobile World Congress din cauza epidemiei de coronavirus.

Intel s-a alăturat, ieri, companiilor care au decis să se retragă de la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) de la Barcelona din cauza epidemiei de coronavirus.

Într-un comunicat transmis ulterior, Intel a explicat că se vor retrage de la târg "din precauţie", deoarece prioritară este sănătatea.

Compania americană ar fi ocupat o sală de expoziţii de circa 900 de metri pătraţi.

Primii care şi-au anunţat retragerea au fost chinezii de la ZTE. Aceştia şi-au anulat conferinţa de presă programată, conferinţă în cadrul căreia erau aşteptate mai multe noutăţi.

ZTE justifică absenţa de la MWC 2020 prin efectele secundare create de coronavirus. Dată fiind situaţia actuală, oficialii companiei se tem că nu pot obţine actele şi aprobările necesare călătoriei în timp util.

De asemenea, cei de la ZTE au precizat: "Nu vrem să-i facem pe oameni să se simtă inconfortabil în jurul nos­tru, din cauza temerii legate de trans­miterea virusului".

Toate companiile care nu vor participa la târg au menţionat motive de securitate pentru a-şi anula prezenţa la evenimentul ce reuneşte mii de participanţi şi numeroase companii care îşi vor prezenta produsele.

Sony, LG, Ericsson, Amazon, NTT Docomo, Umidigi, Nvidia şi Gigaset au anunţat, la rândul lor, că nu vor merge la congres, care urmează să înceapă pe 24 februarie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS