COSMIN VASILE (PSD):"Nu am înţeles pe ce criterii a alocat Guvernul banii din fondul de rezervă"

J.P.
Politică /

"Nu am înţeles pe ce criterii a alocat Guvernul banii din fondul de rezervă"

Candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la nivelul judeţului sunt diferenţe mari la sumele alocate de Guvern din fondul de rezervă unor localităţi de aceeaşi mărime şi cu nevoi asemănătoare, în condiţiile în care nu se cunosc criteriile de distribuire, conform Agerpres.

"Guvernul practic a împărţit ţara în două: o Românie cu primari PNL, de care au grijă, şi o Românie cu acele comunităţi care au nevoile lor şi de care nu ţin cont. Vom merge şi le vom spune oamenilor, şi la Cerăt şi la Celaru, localităţi la fel de mari, de ce sumele pe care le-au primit sunt atât de diferite, de ce sunt diferenţe de la 250.000 lei la 800.000 lei. Vom merge în fiecare localitate şi le vom spune oamenilor cum împarte Guvernul ţara în două, pentru că şi acum, pe 27 septembrie, şi pe 6 decembrie, oamenii au posibilitatea să aleagă", a spus Cosmin Vasile.

La rândul său, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa (PSD), a afirmat că repartizarea banilor din fondul de rezervă pe criterii politice este "un lucru de nepermis", în condiţiile în care este vorba de banii aflaţi la dispoziţia premierului care trebuie repartizaţi echitabil, în funcţie de un criteriu care să fie comensurabil.

"Ne exprimăm indignarea faţă de lucrurile care s-au întâmplat în ultimul timp, respectiv de modul în care Guvernul a înţeles şi a ales să procedeze într-un fel pentru localităţile peneliste şi în alt fel pentru localităţile pesediste, cu banii aflaţi la dispoziţia primului-ministru, din fondul de rezervă. Avem şi noi la CJ un fond de rezervă şi ne-am îndreptat către problemele stringente în general, cele care ţin de calamităţi, iar atunci când am avut de împărţit bani, cum a fost bugetul, de 16 ani de când conducem acest judeţ, bugetul a fost votat în unanimitate, după ce a fost discutat cu toţi consilierii. Am făcut în aşa manieră încât să fie transparent şi să avem un criteriu după care se dau banii, în special acele criterii care au putut fi comensurabile şi care se referă la numărul populaţiei sau la suprafaţa de teren din intravilan", a spus Ion Prioteasa.

Acesta a afirmat că, la nivelul judeţului Dolj, obiectivele PSD la alegerile din 27 septembrie sunt câştigarea Primăriei Craiova, a Consiliului Judeţean şi a aproximativ altor 80 de primării din judeţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro