COVID-19:Hong Kong reduce perioada de carantină pentru persoanele care sosesc din străinătate

S.B.
Internaţional / 8 august

Hong Kong reduce perioada de carantină pentru persoanele care sosesc din străinătate

Hong Kong va reduce perioada obligatorie de carantină efectuată într-un hotel special de la o săptămână la trei zile pentru persoanele care sosesc din străinătate, a anunţat luni şeful executivului metropolei, John Lee, informează Agerpres.

Începând de vineri, călătorii care vin din străinătate vor trebui să petreacă trei nopţi într-unul dintre hotelurile de carantină desemnate de guvern după care îşi vor putea monitoriza starea de sănătate la domiciliu sau într-un spital la alegere timp de patru zile, a precizat Lee.

''Sperăm să menţinem activităţile primordiale, precum şi competitivitatea în Hong Kong şi să oferim societăţii o vitalitate economică şi cel mai bun impuls pentru a se dezvolta'', a mai declarat el.

Altădată un centru asiatic în materie de transport şi de logistică, Hong Kong este izolat de restul lumii de peste doi ani în urma unei politici sanitare foarte stricte, în concordanţă cu strategia ''zero-Covid'' a Chinei.

Aplicând unele dintre cele mai stricte măsuri sanitare din lume, Hong Kong le solicită călătorilor care sosesc din străinătate să respecte o carantină de şapte zile într-un hotel, cu mai multe testări efectuate pe parcursul acesteia.

Mediul de afaceri a criticat această politică ce împiedică angajaţii să călătorească în străinătate.

John Lee a respins ideea că această relaxare semnifică o ruptură cu politica chineză.

''Nu este contradictoriu să rămânem în contact cu lumea exterioară şi să depunem eforturi pentru reluarea călătoriilor fără carantină cu China continentală'', a estimat el.

În paralel cu aceste noi reguli de carantină, Hong Kong va instala un sistem de cod QR sanitar similar aplicaţiei de depistare implementată de guvernul de la Beijing.

Prin acest sistem, o persoană infectată va primi un cod roşu, care îl împiedică să părăsească izolarea.

Persoanele care sosesc din străinătate vor primi un cod galben la finalul celor trei zile petrecute la hotel, iar accesul în anumite spaţii cum ar fi restaurante, baruri şi cinematografe le va fi interzis în timpul celor patru zile de auto-monitorizare.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro