CRISTIAN BUŞOI: Dăncilă se încăpăţânează să rămână în afara cadrului constituţional

V.D.
Politică /

Cristian Buşoi (Sursa foto: Twitter)

Cristian Buşoi (Sursa foto: Twitter)

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că actuala criză guvernamentală riscă să devină una politică şi că premierul Viorica Dăncilă se încăpăţânează să rămână în afara cadrului constituţional. Buşoi mai spune că permierul ar trebui să meargă în Parlament pentru a cere sprijinul pentru noul Cabinet.

Cristian Buşoi spune că nu poate fi acceptat ca trei membri ai unui partid care a ieşit de la guvernare să răstoarne o decizie statutară.

"Criza guvernamentală riscă să devină una politică prelungită provocată de doamna premier şi preşedinte al PSD, doamna Dancilă. Este foarte grav că se încăpăţânează să rămână în afara cadrului constituţional din această ţară. Lucrurile sunt clare, nu pot fi răstălmăcite, nu pot fi reinterpretate, oricât de mult ar încerca doamna Dăncilă şi cei din PSD să prezinte altfel. Există în acest moment situaţia în care unul dintre cele două partide care şi-au asumat coaliţia de guvernare, ALDE, a plecat în mod oficial din coaliţia de guvernare printr-o decizie statutară a forului de conducere a acestui partid, comunicată public şi comunicată în scris şi preşedintelui României. Nu poate fi acceptat într-o democratie interpretarea că trei membri ai unui partid pot să răstoarne o decizie statutară a unui întreg partid. Pentru că asta ar încălca legea partidelor politice, ar încălca statutul, ar fi un precedent extrem de periculos pentru toate partidele şi pentru democraţia din România", a declarat Cristian Buşoi.

Europarlamentarul liberal spune că premierul trebuie să ceară Parlamentului votul de încredere pentru un nou Cabinet.

"Doamna Dăncilă, din momentul în care ALDE a părăsit guvernarea, nu avea altă opţiune decât aceea de a merge în Parlament şi de a cere un nou vot de încredere pentru o nouă formulă guvernamentală în care nu mai există ALDE, în termen de 10 zile. În loc de a face acest lucru, iată că a încercat alte tertipuri: miniştri interimari, remanieri, aducerea în guvern a unor parlamentari ALDE care între timp nu mai sunt membri ALDE pentru că au fost excluşi din partid.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Va convine si vouă,care de 3 ani le faceti jocul cu pensiile speciale. Sictir!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Păduchele ăsta de Bușoi nu are credibilitate nici când o critică pe Dăncilă; unul care de atâta vreme de când face politică nu s-a remarcat decât prin mediocritate, ar face mai bine să tacă; dacă ne mai amintim și ce vocal era pentru apărarea USL-ului (gașca de mafioți psd/pnl) acum câțiva ani, îi batem obrazul și pentru ipocrizie, nu doar pentru incompetență.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS