CRISTIAN GHINEA:"PSD vorbeşte de penali şi cătuşe"

S.B.
Politică / 14 iunie

"PSD vorbeşte de penali şi cătuşe"

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a precizat, la finalul dezbaterii moţiunii simple împotriva sa în plenul Camerei Deputaţilor, că tocmai Sorin Grindeanu şi PSD vorbesc despre penali să cătuşe, informează news.ro.

"Aveţi fantezii cu cătuşe la PSD? Ne pare rău pentru dumneavoastră", a adăugat el. Lui Daniel Suciu, care a vorbit despre faptul că PSD s-ar uita la PNRR precum maimuţa la algoritm, Ghinea i-a transmis "dacă maimuţa se uită cu dificultate la algoritm, să ştiţi că nu e problema algoritmului".

"Plec de la câteva prezumţii de bună credinţă, domnule Grosaru. Aţi calculat eronat, parţial. Logica este următoarea - 1,6 miliarde euro au intrat până acum, până la 31 mai. Asta înseamnă 10 milioane euro pe zi. Vor mai intra 2,3 miliarde euro până la sfârşitul anului, caz în care vom reface calculul pe zi. Va fi evident mult mai mult. Este foarte simplu. Domnule George Simion, a fost o eroare într-adevăr pe care mi-o asum şi îmi pare rău, că am spus că aţi semnat moţiunea alături de PSD. Vă felicit. Ar fi fost ruşinos. Din păcate, aţi votat moţiunile anterioare. Dar într-adevăr, a fost o eroare. Sper să nu votaţi. Vă răspund şi răspuns la toate cele cinci întrebări. Logica este următoare: pe fiecare proiect ai nişte ţinte de livrat, nu înseamnă că se împart banii la ţinte. Dacă ai un maestru de site şi proiectul este de un milion de euro, nu înseamnă că se întâmplă doar site-ul în acel proiect. Această logică se poate aplica pe toate cele cinci întrebări ale dumneavoastră. Dacă vreţi detalii, daţi-mi în scris o interpelare parlamentară cu acele exemple şi vă răspund, în scris, pe fiecare dintre ele", a afirmat Cristian Ghinea de la tribuna plenului Camerei.

Referitor la faptul că liderul deputaţilor AUR a vorbit despre FMI şi PNRR, ministrul a spus că Fondul Monetar Internaţional nu are nicio legătură cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Mi-aţi spus că v-am minţit în legătură cu FMI şi că atunci când noi am stat de vorbă, FMI era în ţară. Da, domnule nu are niciun fel de legătură. Misiunea FMI nu avea nicio legătură cu PNRR. FMI nu va fi implicat în PNRR. Este o treabă internă a UE. Va fi implementat de către Guvernul României, de către noi în următorii opt ani, atenţie şi de către Comisia Europeană", a explicat Ghinea.

MInistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene i-a invitat din nou pe social-democraţi să citească Regulamentele şi PNRR, pentru "cititul nu doare".

"CV-ul meu este public. La fel şi declaraţia de avere şi când îi auzi pe Grindeanu şi pe PSD vorbind de penali şi de cătuşe, domnule, mă faceţi să râd. Da? Aveţi fantezii cu cătuşe la PSD. Ne pare rău pentru dumneavoastră. Vreau să îi spun domnului Suciu care a trecut pe la Fonduri Europene ca gâsca prin apă. A încercat să mute proiectele de la PNDL în POR. Domnule Suciu, v-a trimis Comisia Europeană acasă, după ce aţi încercat să luaţi proiecte din PNDL şi să le trimiteţi la Bruxelles. Mă întreabă domnul Suciu ce se întâmplă cu acreditarea autorităţilor de management. Domnul Suciu nu a citit Regulamentul care nu mai are procedura acreditării acolo. V-am spus - citiţi domnule Regulamentele că nu doare. Nu doare să citiţi. Puneţi mâna pe carte şi citiţi". În final, apropo de maimuţe şi algoritmi vreau să vă spun aşa - domnule, dacă maimuţa se uită cu dificultate la algoritm, să ştiţi că nu e problema algoritmului", a conchis Cristian Ghinea.

Camera Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Cristian Ghinea, urmând ca votul să fie dat marţi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cel mai corect este sa pui doar articole despre gunoiul ghinea. Cat mai multe. De vineri pana azi au fost vreo 6-7. Nu trebuie ratata nici-o petarda slobozita de asta.

    Ce moaca de borfasi are

    Ce gunoi, băi nene... Cine îi baga pe ăștia in seamă, băi tăticu...? De unde au răsărit șobolanii ăștia, bai nenică...??

    pentru ca esti deasupra legii. Esti in aceeasi gasca cu cei puternici care fac regulile. Asta nu e vesnic.

    cloaca politica in totalitate ,impreuna cu institutiile de forta sint responsabile de prezenta acestor gunoaie pe care le-au adus prin frauda sa conduca tara . votul populatiei este nesemnificativ , nimeni intreg la cap nu voteaza asa ceva .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5428
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7455
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.4279

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro