CRPCR: "Acţiuni de verificare a corectitudinii privind originea fructelor comercializate; amenzi de 140.000 lei"

T.B.
Miscellanea / 1 decembrie 2023

CRPCR: "Acţiuni de verificare a corectitudinii privind originea fructelor comercializate; amenzi de 140.000 lei"

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a început derularea unei serii de acţiuni de verificare a corectitudinii informaţiilor privind originea/denumirea fructelor şi legumelor comercializate, se arată într-un comunicat al ANPC, remis redacţiei.

Pe 28 şi 29 noiembrie 2023, au fost identificaţi 11 furnizori de legume, fructe şi sucuri naturale, ai lanţului de retail Mega Image, în urma unor acţiuni de control la un magazin din sectorul 3 al Capitalei şi la 2 depozite aparţinînd lanţului, situate în judeţul Ilfov, informează sursa menţionată.

În urma verificărilor, au fost constatate, până în acest moment, abateri de la legislaţia în vigoare, care au impus aplicarea următoarelor sancţiuni, transmite sursa:

"-amenzi contravenţionale în valoare de 140.000 lei

-oprirea temporară de la comercializare a 2 tone de fructe, până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora."

Preşedintele ANPC, transmite că "la noi, legumele si fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici exceptii, nu putem vorbi despre produse româneşti, aşa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înşelătorie!" - Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Conform sursei citate, sancţiunile au fost aplicate, în cazul a 3 operatori economici, pentru practici comerciale înşelătoare, respectiv: menţionarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziţie echipei de control nereieşind faptul că produsele comercializate provin din soiul menţionat.

Verificările continuă şi în ceea ce priveşte originea, denumirea şi veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România, informează sursa indicată.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va extinde, în perioada următoare aceste verificări, la nivelul întregii ţări, în contextul susţinerii declarate a instituţiei faţă de produsele şi producătorii români şi faţă de dreptul consumatorilor români de a beneficia de acestea, pe piaţă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb