Curtea de Conturi a găsit neconcordanţe privind procedura de indexare a pensiilor la Casa de Pensii Sectorială a MApN

A.B.
Politică / 13 august 2020

Curtea de Conturi a găsit neconcordanţe privind procedura de indexare a pensiilor la Casa de Pensii Sectorială a MApN

Comisia de Control a Curţii de Conturi a găsit unele neconcordanţe privind procedura de indexare a pensiilor la Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării şi a stabilit măsuri şi termene de remediere. Casa Sectorială de Pensii a contestat decizia şi s-a adresat instanţei.

Potrivit unor precizări ale Casei Sectoriale de Pensii a MApN, în vederea soluţionării pe cale legală a unor probleme semnalate de pensionarii militari în legătură cu modul de implementare de către Casa de Pensii Sectorială a MApN a procesului de actualizare a pensiilor militare în concordanţă cu prevederile Legii nr.152/2017, coroborate cu art.60 din Legea nr.223/2015, precum şi cu privire la existenţa unor diferenţe de procedură în aplicarea acestei operaţiuni între casele de pensii sectoriale ale Ministerului Afacerilor Interne şi MApN, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a solicitat Curţii de Conturi a României o verificare şi transmiterea unui punct de vedere către MApN.

"Solicitarea ministrului apărării naţionale a avut în vedere şi fundamentarea unei poziţii unitare a MApN în cadrul proceselor aflate pe rolul instanţelor între pensionarii militari şi MApN, procese având ca obiect aspectele menţionate mai sus. Comisia de control a Curţii de Conturi a identificat unele neconcordanţe privind procedura de indexare a pensiilor şi a stabilit măsuri şi termene pentru remedierea acestora, concluzionând controlul cu Decizia nr. 4 / 13.07.2020", a arătat sursa citată.

Casa de Pensii Sectorială a MApN a procedat la contestarea Deciziei Curţii de Conturi şi, ulterior, s-a adresat instanţei de judecată pentru clarificarea aspectelor rămase în discuţie. La acest moment, nu pot fi făcute publice documentele care stau la baza dosarului acţiunii deschise în instanţă, procedurile legale interzicând în mod expres acest lucru, au transmis reprezentanţii Casei de Pensii Sectorială

"Ministerul Apărării Naţionale asigură întregul personal în activitate şi în rezervă că depune toate eforturile pentru rezolvarea în interesul militarilor rezervişti a tuturor aspectelor semnalate, pe cale legală şi în cel mai scurt timp posibil. Conducerea MApN asigură pensionarii militari de întreaga disponibilitate de a lămuri, cu maximă celeritate, toate aspectele care ţin de desfăşurarea acestui proces, precum şi faptul că va aplica în totalitate şi cu bună credinţă soluţiile care vor fi stabilite de instanţe", a subliniat MApN.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. actualizare a pensiilor militare în concordanţă cu prevederile Legii nr.152/2017, coroborate cu art.60 din Legea nr.223/2015,

  CHIAR NU VA ESTE RUSINE REF LA MENTINEREA ACESTOR REGLEMENTARI  

  ADICA FRAIERUL DE RAND ARE UN C CAT DE PENSIE PE TOATA VIATA SI ACESTI "OAMENI DE STAT LA STAT" BENEFICIAZA DE ACTUALIZARI AL NIVELULUI DE PENSIE??????

  ALO, CCR, AVOCAT POPOR ETC ACESTE REGLEMENTARI SUNT CONSTITUTIONALE IN CONDITIILE IN CARE LA PROSTIME NU MAJORAM PUNCTUL DE PENSIE CA NU AVEM BANI??????? 

  1. Nu mai comenta aiurea este vorba de indexare a pensiilor militarilor care sunt mai mici decat ale politistilor .

  Neconcordantele constatate oriunde de catre Curtea de Conturi se numesc fraude fiscale, deturnari de fonduri, furturi, hotii. Ziceti-le domnule asa. Iar cei care savarsesc fraude fiscale sunt in general deferiti justitiei.

  Si Curtea de Conturi ar trebuii sa verifice si unde este Legea 223, adoptata de Parlamentul Romaniei, Promulgata de Presedinte, publicata in M. Of al Romaniei. Ca si aceasta a disparut.  

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro