ICT

Cushman & Wakefield Echinox oferă consultanţă în vederea obţinerii certificatelor verzi

S.B.
Companii #Construcţii / 15 aprilie

Cushman & Wakefield Echinox oferă consultanţă în vederea obţinerii certificatelor verzi

Cushman & Wakefield Echinox îşi lărgeşte aria de servicii, oferind consultanţă în vederea obţinerii certificatelor internaţionale LEED, WELL şi BREEAM, atât pentru clădiri de birouri sau industrial-logistice existente, cât şi pentru cele aflate în faza de proiect sau în curs de livrare, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În Bucureşti, la momentul actual, peste 60% din stocul modern de spaţii de birouri este format din imobile care deţin certificare verde, în condiţiile în care majoritatea proiectelor dezvoltate în ultimii 5-7 ani au fost certificate încă din perioada construcţiei. Paşii pentru certificare sunt aceiaşi indiferent de tipul de clădire, pentru segmentul industrial logistic amenajarea peisagistică având o pondere mai mare faţă de cazul unei clădiri de birouri aflate în mediul urban.

Andrei Ianculescu, Head of Project Management, Cushman & Wakefield Echinox: "Am decis să adăugăm serviciile de certificare verde dupa standarde internaţionale (LEAD, BREEAM şi WELL) datorită interesului manifestat de clienţi pentru investiţii sustenabile, vizând atat certificarea clădirilor de birouri, cât si a altor tipuri de dezvoltări imobiliare, în special logistice şi industriale. Utilizarea tehnologiilor verzi creşte gradul de ocupare şi valoarea clădirii si garantează consum redus de utilităţi, iar în unele oraşe, chiar şi o reducere a taxelor pe proprietate, implicit un service charge mai mic pentru chiriaş şi un impact pozitiv asupra bugetului respectivei companii. În plus, certificarea WELL intră în detalii amănunţite legate de confortul interior, protejarea sănătăţii ocupanţilor şi condiţiile de muncă ale angajaţilor, un criteriu major de selecţie în perioada pe care o traversăm."

Conform studiilor efectute în ultimii ani, clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie şi pentru 36% din emisiile de CO2 în UE. De la începutul acestui an, clădirile noi din Uniunea Europeană trebuie să aibă un consum de energie "aproape de zero", lucru care poate fi obţinut în mare masură prin instalarea de sisteme şi echipamente care produc energie electrică din surse regenerabile.

Cushman & Wakefield Echinox furnizează servicii de consultanţă în procesul de certificare al clădirilor verzi, pornind de la elaborarea unor studii, precum: raport ecologic, analiza riscului de inundaţii, calculul amprentei de carbon, modelarea energetică, modelarea confortului termic, strategia de adaptare la schimbări climatice, studiul adaptării funcţionale, eficienţa folosirii materialelor, planul de mobilitate, până la depunerea documentaţiei pentru obţinerea certificării fazelor de proiectare, de construcţie şi certificării finale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro