CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:Portofoliul de clădiri administrate s-a triplat în ultimii 5 ani

S.B.
Companii #Construcţii / 27 februarie

Portofoliul de clădiri administrate s-a triplat în ultimii 5 ani

Portofoliul de clădiri imobiliare administrate de departamentul de Asset Services al firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox s-a triplat în ultimii 5 ani, ajungând la peste 450.000 metri pătraţi spaţii de birouri, logistică şi retail atât în Bucureşti, cât şi în ţară, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Pentru acest an compania estimează un avans de cel puţin 10%, evoluţie care se bazează pe preocuparea din ce în ce mai accentuată a proprietarilor de a gestiona cât mai eficient proiectele pe care le deţin din punct de vedere al costurilor şi al relaţiilor cu chiriaşii.

Mihaela Petruescu, Partner Asset Services Cushman & Wakefield Echinox: "Am ajuns la un portofoliu de peste 450.000 de metri pătraţi, reprezentând 20 de proprietati, cu o valoare de piaţă de peste 500 de milioane de euro. În total, aceste proiecte găzduiesc 240 de chiriaşi, din domenii foarte diverse de activitate. Evoluţia vine pe fondul nevoii din ce în ce mai mari din partea proprietarilor de a administra cât mai eficient proprietăţile, având în vedere evoluţia tehnologică pe de o parte şi volatilitatea tarifelor la utilităţi şi creşterea inflaţiei, pe de altă parte. În acest context, rolul şi calitatea serviciilor oferite de managerii de proprietăţi au devenit extrem de importante şi pot face diferenţa în ceea ce priveşte performanţa şi atractivitatea clădirilor".

Odată cu creşterea suprafeţei de active administrate, echipa de Asset Services a Cushman & Wakefield Echinox şi-a extins şi sectoarele pe care le acoperă, astfel că, în prezent portofoliul include toate categoriile de proprietati comerciale, - clădiri de birouri, parcuri industrial si centre comerciale, deţinute de unii dintre cei mai importanţi proprietari din ţară.

Cea mare pondere din portofoliul total administrat de Cushman & Wakefield Echinox este deţinută de proiecte de logistică (261.000 metri pătraţi), acestea fiind urmate de cele de retail (125.000 metri pătraţi) şi de clădirile de birouri (68.000 metri pătraţi).

Potenţialul pieţei de management a activelor imobiliare este semnificativ, iar creşterea ar putea veni în principal din partea proprietarilor care deţin un portofoliu diversificat de proiecte, localizat în mai multe oraşe din ţară.

De asemenea, schimbările care au apărut pe piaţa imobiliară ca urmare a adoptării la scară mai largă a modelului hybrid de lucru, dar şi pe fondul creşterii dobânzilor bancare care limitează accesul la finanţare pentru achiziţia de locuinţe, ar putea crea noi oportunităţi pe piaţă în special prin dezvoltarea segmentului rezidenţial instituţional cu scopul închirierii.

Departmentul de Asset Services include şi divizia de Integrated Facilities Management, care a înregistrat de asemenea o evoluţie spectaculoasă, în special după criza sanitară, şi care a ajuns la un portofoliu de companii care ocupă în total circa 50.000 mp spaţii de birouri în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi au aproape 4.000 de angajaţi.

Mihaela Petruescu, Partner Asset Services Cushman & Wakefield Echinox: "Creşterea diviziei de Asset Services este o dovadă că pe piaţa imobiliară nu este nevoie doar de consultanţă pentru a închiria sau cumpăra un spaţiu, iar accentuarea competiţiei dintre proprietari pentru a atrage chiriaşi, şi dintre companii pentru a atrage şi a reţine cei mai buni angajaţi, impune stabilirea/crearea/dezvoltarea de echipe pentru a oferi cele mai moderne şi eficiente soluţii, şi cele mai bune condiţii de lucru".

Creşterea portofoliului de clienţi s-a materializat şi prin mărirea numărului de angajaţi, astfel că echipa de Asset Services a Cushman & Wakefield Echinox s-a triplat în ultimii 5 ani, ajungând la un număr de 38 de membri.

Printre clienţii reprezentativi ai departamentului de Asset Services al companiei Cushman & Wakefield Echinox se numără o serie dintre cei mai mari investitori şi dezvoltatori din piaţa imobiliară locală, precum Ţiriac Imobiliare, Logicor, Zeus Capital & Resolution Property Investment, Rewe Romania, Colosseum Mall, Akcent Development, sau Scallier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9640
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6302
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1284
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7480
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.1652

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro