Cutremur de 7,5 grade în Afganistan, resimţit şi în India şi Pakistan

Ioana Dogaru
Internaţional /

Actualizare 13:05 France Presse: Doisprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost rănite în urma cutremurului de 7,5 grade din N-E Afganistanului

Doisprezece oameni şi-au pierdut viaţa şi peste o sută de persoane au fost rănite în Pakistan, în urma cutremurului de peste 7 grade care s-a produs luni în masivul Hindu Kush din nord-estul Afganistanului vecin, afectând mai multe ţări din Asia de Sud, relatează France Presse.

------

Un cutremur cu magnitudine de 7,5 grade s-a produs luni după amiaza în nord-estul Afganistanului, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), citat de Reuters.

Potrivit oficialilor locali, cutremurul a făcut cel puţin opt victime în ţara vecină, Pakistan, transmite Reuters.

Cea mai afectată de cutremur a fost capitala afgană Kabul, dar unde puternice de şoc au fost resimţite şi în capitala Pakistanului şi în India, potrivit sursei citate.

Mişcarea seismică s-a produs la o adâncime de 196 km cu epicentrul la 82 de km sud-est de oraşul Feyzabad, într-o zonă izolată din Afganistan, în lanţul muntos Hindu Kush.

USGS a măsurat iniţial intensitatea cutremurului la 7,7 grade pe scara Richter, coborând estimarea la 7,6 grade şi, ulterior la 7,5 grade pe scara Richeter.

Agenţiile de ajutor internaţionale care lucrează în zonele de nord din Afganistan au transmis că în zonele afectate, semnalul telefoanelor mobile a fost căzut timp de o oră, informează Reuters.

Cutremurul s-a produs la şase luni după cel devastator înregistrat la 24 aprilie în Nepal, cu magnitudinea de 7,8, unde mii de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape un milion de locuinţe au fost distruse. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade s-a produs în nordul Pakistanului cu zece ani în urmă, la 8 octombrie 2005, ucigând aproximativ 75.000 de oameni, informează sursa citată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS