DACIAN CIOLOŞ:Posibilitatea de activare a Articolului 7 reprezintă cea mai dură acţiune a Comisiei Europene împotriva României

D.D.
Politică /

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că înlocuirea MCV cu o procedură mai drastică şi posibilitatea, afirmată ferm, de activare a Articolului 7 reprezintă "cea mai dură acţiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului României". Cioloş susţine că doar Curtea Constituţională mai poate opri marginalizarea României, prin constatarea neconstituţionalităţii modificărilor aduse legislaţiei penale.

"Înlocuirea MCV cu o procedură mai drastică şi posibilitatea, afirmată acum ferm, de activare a Articolului 7 reprezintă cea mai dură acţiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului României, de la începutul luptei PSD împotriva justiţiei şi până astăzi. Comisia Europeană transmite clar: aţi încălcat de mult principii esenţiale ale Uniunii, precum statul de drept şi separaţia puterilor, am încercat să vă convingem să vă opriţi, dar pentru că nu aţi vrut mai există o singură soluţie - sancţiunile. Iar sancţiunile pot fi dintre cele mai dure, de la blocarea fondurilor europene şi până la suspendarea dreptului de vot al României în cadrul Consiliului", a scris, luni, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, "nu mai vorbim despre conflicte politice interne sau despre încercarea de a scăpa de o pedeapsă penală, ci despre o luptă directă între Dragnea şi Uniunea Europeană, în care românii sunt luaţi ostatici de către un partid al penalilor şi ţinuţi pe post de scut".

"Pentru că nu mai avem nico speranţă în Guvern şi majoritatea parlamentară, mai există un singur actor instituţional care poate opri în acest moment marginalizarea României în Europa: Curtea Constituţională. Le reamintim judecătorilor CCR că au jurat să apere Constituţia, iar Constituţia prevede clar, în Articolul 148, necesitatea blocării oricăror norme interne contrare principiilor europene. Stimaţi judecători constituţionali, declaraţi neconstituţionale modificările aduse de PSD-ALDE-UDMR legislaţiei penale. Altfel, veţi purta pe umeri complicitatea la anularea celui mai mare pas înainte făcut de către România: integrarea în Uniunea Europeană", a mai scris Cioloş.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. BĂUTOR UL E DE SINGE SUFERI DE BĂGARE ÎN SEAMA, TU SCLAVUL BRUXELLES ULUI DIN PARTIDUL GOMOREI(U. S. R. CU ALIANȚĂ PLUS) TE GUDURI CA UN CIINE LE STAI ÎN GENUNCHI PENTRU O BUCATA DE CIRNATCUPAR, CINE ȚI A CERUT PĂREREA. CE AI FĂCUT PENTRU ROMÂNIA ȘI NOI CIT AI FOST COMISAR EUROPEAN SA U PRIM MINISTRU PUS NICIODATĂ VOTAT DUPĂ MASACRUL COMANDAT DE LA COLECTIV SPURCAT ULEI CU CLICA TA. LUMEA VOMITA CIND TE VEDE SA U TE AUDE. PTIU CHIPUL SATANI ODIOSULE.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS