DACIAN CIOLOŞ: Procesul de desemnare a lui Kovesi procuror-şef european, blocat politic

I.D.
Politică /

Dacian Cioloş (Sursa foto: Twitter)

Dacian Cioloş (Sursa foto: Twitter)

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că procesul de desemnare a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European a fost "blocat politic", iar dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat aceasta ar fi deja în funcţie. Cioloş susţine că doar "competenţa" lui Kovesi "o va duce acolo, când o va aduce", pentru că fiecare candidatură a fost "pe cont propriu".

"Competenţa lui Laura Codruţa Kovesi o va duce acolo, când o va aduce. Eu ce am spus e că o să fac şi am făcut şi voi face în continuare tot ce ţine de mine ca să deblocăm un proces care a fost blocat politic. Pentru că, dacă nu ar fi fost blocat politic, astăzi eu sunt convins că Laura Codruţa Kovesi ar fi deja desemnată procuror-şef", a declarat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că Franţa nu a anunţat că îl retrage pe Jean Francios Bohnert, ci a anunţat că o susţine pe Kovesi.

"Nu are cum să retragă niciun stat membru un candidat pentru funcţia de procuror-şef la nivel european, pur şi simplu pentru că nu sunt candidaţi ai statelor membre",a spus Cioloş.

Acesta a precizat că fiecare procuror "a candidat în nume propriu" şi "pe cont propriu", iar în prezent obiectivul este constituirea unei majorităţi în Consiliul reprezentaţilor permanenţi la Bruxelles care să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi.

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European.

"În virtutea bunei colaborări şi a bunei înţelegeri între cei doi şefi de stat, Preşedintele Emmanuel Macron i-a transmis Preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe doamna Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European", a anunţat Preşedinţia.

Preşedintele Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcţia de procuror-şef european, menţionează Preşedinţia.

Parlamentul European a anunţat joi că îşi menţine susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi în vederea obţinerii funcţiei de procuror-şef european, iar preşedintele David Sassoli va trimite în acest sens o scrisoare Consiliului Uniunii Europene. Sassoli consideră că "este esenţial" să se asigure cât mai curând anchetarea şi urmărirea penală a infracţiunilor împotriva bugetului Uniunii Europene.

Cu două zile în urmă a apărut însă informaţia despre susţinerea candidaturii lui Kovesi de către Franţa, deşi candidaturile sunt individuale, nu sunt la nivel de ţară. Informaţia a fost confirmată la acel moment de Dacian Cioloş.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Codruta, nu te uita nici in stanga, nici in dreapta, noi toti romanii suntem alaturi de tine, sa ne reprezinti cu cinste!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cand unul crede ,cu suficienta , ca parerea sa e a "tuturor romanilor " , e ,aproape ,normal sa apara comentarii ca cel de la 2. Lipsa de masura nu genereaza decat tot lipsa de masura , adio ratiune , empatie si alte farafastacuri !

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Constat ca ,intre timp ,comentariul de la 2 a fost "sublimat " ,in schimb cel de la 1. a fost mentinut ! Desigur ,chestie de stil si nu ,doamne fereste , de fond , de adeziune ,de partizanat .

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS