DACIAN CIOLOŞ: "România are nevoie de un pact în interiorul opoziţiei"

D.I.
Politică /

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, susţine că România are nevoie de un pact în interiorul opoziţiei care să clarifice cât de curând ce îşi doreşte de la viitoarele alegeri, spunând că "avem un moment astral, o ocazie unică pentru România".

"Un bun procent electoral te onorează, dar adevărul e că nu vorbim despre o creştere politică, ci mai degrabă despre numărul impresionant al celor care te mandatează să lucrezi pentru ei. Diferenţa dintre ce credem noi ca politicieni si ce doreşte societatea de la noi poate fi decisivă pentru eşecul unui proiect politic, dacă nu suntem atenţi şi cu picioarele pe pământ. Avem un moment astral, o ocazie unică pentru România. Modul de a face politică aşa cum a fost înţeles de vechea clasă politică poate fi schimbat complet şi înlocuit cu unul în care cetăţeanul să fie elementul central al guvernării. Pentru asta e nevoie să alegem cât de curând ce ne dorim", a scris Dacian Cioloş pe pagina lui de Facebook.

Liderul PLUS afirmă că e nevoie de linişte şi de proiecte în România.

"Am avut un preşedinte implicat şi o opoziţie vie şi determinată în ultimii ani. E timpul să discutăm ce vrem de acum încolo, cum trebuie să arate viitoarea guvernare, pentru a ne asigura că reforma statului şi cea administrativă se întâmplă şi care sunt proiectele pe care le dorim pentru România", scrie el.

Dacian Cioloş menţionează că a intrat în politică cu gândul de a se dedica 100% unui proiect nou.

"Etapa europarlamentarelor a fost un succes şi ca rezultat electoral, dar şi ca negocieri europene. Acum e timpul să ne dedicăm politicii interne. România are nevoie de un PACT în interiorul opoziţiei care să clarifice cât de curând ce ne dorim de la viitoarele alegeri. Guvernarea pe care ne-o dorim trebuie gândită încă de acum şi forţele politice care se pretind responsabile ar trebui să înceapă discuţiile. Devine periculos să producem o fragmentare şi o nelinişte între forţele de opoziţie doar pentru că nu ştim ce ne dorim. Orice greşeală va fi plătită scump în termeni de performanţă guvernamentală şi vom contribui din plin la dezamăgirea electoratului care ne va vota", încheie Cioloş.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Ce pact in cadrul opozitiei, este greu sa gasesti un pact in interiorul aliantei USR-Plus. Presa scrie ca Ciolos negociaza dur , cu ridicari de la masa negocierilor si ca vrea un numar egal de deputati la viitoarele alegeri. Sa nu uite dl Ciolos, ca fara alianta cu USR probabil ca nu ar fi trecut pragul la europarlamentare si nu s-ar fi bucurat de dulceata si eleganta slujbei de europarlamentar. Iar dl Barna sper sa invete sa negocieze mai bine.

  Oricum , mi-e greu sa uit cum cantau, sareau si dadeau din manute cand s-au anuntat rezultatele la europarlamentare ,in timp ce zeci de mii de romani din diaspora au stat si 12 ore epuizante la coada ca sa voteze sau nu. Poate un pic de decenta era mai potrivita in acele clipe ... 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Este nevoie de liniste? Ca tu si serviciile sa jefuiti in continuare tarisoara asta? Ca francezii tai sa cumpere tot terenul agricol? Ca poporul asta sa ajunga un de iobagi legati de glie? Nesimtitule.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS