DAL TRAVEL:America Latină a devenit cea mai căutată zonă după cea europeană de către turiştii români

G.U.
Companii #Turism / 26 octombrie 2021

America Latină a devenit cea mai căutată zonă după cea europeană de către turiştii români

America Latină, mai precis America de Sud şi America Centrală, a devenit cea mai căutată zonă după cea europeană, de către turiştii români cu venituri de la medie în sus, amatori de turism premium, informează agenţia de turism DAL Travel. Topul ţărilor din America de Sud şi Centrală este condus, la ora actuală, de Mexic. Următoarele destinaţii solicitate sunt Ecuador - Galapagos, Peru, Argentina, Brazilia, Chile - Insula Paştelui, Bolivia, Panama, Costa Rica şi Columbia.

"Am început să concepem pachete pentru America Latină din anul 2006, prin urmare, de 15 ani. Cererea a crescut constant. La ora actuală, observăm cea mai mare creştere a cererii de turism premium pentru această destinaţie, mai ales că în Asia - în special în Extremul Orient - există încă restricţii. Şi pentru continentul african avem o creştere a solicitărilor, însă pentru America Latină observăm o diversitate mai mare a opţiunilor, majoritatea ţărilor de pe acest continent fiind preferate de către turiştii români. Turiştii români aleg America Latină pentru biodiversitate, cultură, atmosferă, gastronomia bogată şi variată, peisaje exotice, corali şi activităţi legate de plajă şi apă (înot, snorkeling, diving). Călătorim doar în locuri sigure, iar circuitele de grup în aceste ţări reprezintă o garanţie în plus", subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

În general turiştii preferă sa viziteze mai multe ţări atunci când traversează oceanul, însă sunt şi turişti care vor să viziteze mai amănunţit anumite ţări, iar America Latină este foarte ofertantă. În perioada pandemică, s-au bucurat de un mare succes circuitele în Columbia şi în Costa Rica.

Potrivit DAL Travel, 60% dintre turişti aleg circuitele care combină mai multe ţări din America Latină iar restul de 40%, circuitele care vizează o singură ţară. Pentru cea de-a doua categorie, cele mai solicitate ţări au fost Mexic, Peru, Costa Rica, Columbia şi, până în urmă cu doi ani, Brazilia (acest lucru datorându-se restricţiilor pandemice).

"Am organizat şi anul acesta ca şi în anii trecuţi circuite în Mexic şi Peru. În trecut am organizat un circuit în Brazilia, care este atât de mare, încât am făcut cu succes un Total Brazil. Pachetele turistice care cuprind mai multe ţări din America Latină se bucură de un mare succes. De exemplu, am avut mai multe grupuri, în luna septembrie, în Panama - Columbia - Ecuador - Galapagos şi în Mexic - Guatemala - Honduras. A plecat deja primul grup în America Centrală: Panama - Costa Rica - Nicaragua - El Salvador - Honduras şi peste câteva zile va pleca următorul grup pe acelaşi itinerar. La ora actuală, cel mai solicitat circuit la finalul lunii noiembrie este Peru - Colca - Nazca. În cadrul acestui circuit vor fi vizitate majoritatea atracţiilor turistice pe care le oferă această destinaţie, precum faimosul Machu Picchu, misterioasele linii de la Nazca, Insulele Ballesta, Colca Canyon, Lacul Titicaca, Cusco, Puno, Valle Sagrado de los Incas şi multe altele", precizează Daniela Nedelcu.

Când şi cum pot fi vizitate ţările Americii Latine?

Pentru America de Sud, anotimpurile corespund emisferei sudice, ceea ce înseamnă practic că vara se desfăşoară din decembrie până în martie, toamna din aprilie până în iunie, iarna din iulie până în septembrie şi apoi primăvara din septembrie până din nou în decembrie. Dar cum vremea s-a schimbat în întreaga lume, unele ţări pot fi vizitate şi în alte perioade. Unele destinaţii sunt mai aproape de ecuator şi, din acest motiv, sunt căutate pe tot parcursul anului, precum Ecuador şi Peru. Turiştii trebuie să ştie că momentul optim pentru a vizita America Latină depinde de destinaţia dorită. Are o întindere enormă şi variază de la cel mai uscat deşert din lume până la vârfurile andine sau pădurile Amazonului. Variaţiile meteo sunt adesea regionale, mai degrabă decât sezoniere.

Consultanţii DAL Travel au realizat câteva topuri şi clasamente privind preferinţele turiştilor români pentru America Latină:

Topul atracţiilor turistice din America Latină (pe ţări)

Insulele Galapagos - Ecuador: Cotopaxi; Amazonia; Cuenca; Guayaquil

Peru: Machu Picchu; Canionul Colca; Liniile Nazca; Cusco; Lacul Titicaca

Argentina şi Brazilia - Buenos Aires; Cascadele Iguazu; Rio de Janeiro

Argentina: Buenos Aires; El Calafate; Gheţarul Perito Moreno; Ushuaia; Tierra del Fuego

Patagonia Argentiniană şi Chiliană: Insula Chiloe; Puerto Varas; Parcul Naţional Vicente Perez Rosales; San Carlos de Bariloche; El Calafate; El Chalten; Gheţarul Viedma; Gheţarul Perito Moreno; Parcul Naţional Torres del Paine; Puerto Natales; Punta Arenas; Insulele Santa Marta şi Magdalena; Ushuaia; Parcul Naţional Tierra Del Fuego; Canalul Beagle

Mexic: Chitizen Itza; Copper Canyon; Tulum; Cenote; Sărbătoarea Dia de los Muertos

Costa Rica: Parcul Naţional Arenal, Manuel Antonio, Monte Verde, Tortuguero; Vulcanul Poas

Columbia: Medellin; Valea Cocora; Cartagena; Insulele Rosario

Topul circuitelor care combină mai multe ţări din America Latină

1. America Centrală: Panama - Costa Rica - Nicaragua - El Salvador - Honduras

2. Panama - Columbia - Ecuador - Galapagos

3. Mexic - Guatemala - Honduras - Belize

4. Argentina - Uruguay - Brazilia

5. Incursiune în AMERICA DE SUD: Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguay şi Brazilia

6. Chile - Insula Paştelui & Deşertul Atacama & Patagonia - Argentina Los Glaciares & Ţara de Foc

Cele mai căutate oraşe ale Americii Latine

Mexic: Mexico City, Guadalajara, Oaxaca

Brazilia: Rio de Janeiro, Sao Paulo, Salvador de Bahia

Argentina: Buenos Aires, Ushuaia

Cuba: Havana, Cienfuegos, Trinidad

Costa Rica: San Jose

Cele mai căutate plaje ale Americii Latine

Mexic: Cancun şi Acapulco

Brazilia: Copa Cabana, Ipanema, Campeche

Argentina: Miramar, Mar del Plata

Cuba: Varadero, Cayo Santa Maria

Costa Rica: Manuel Antonio, Puerto Viejo, Plaja Cocles, Tamarindo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unnpr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6073
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2331
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8143
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.5443

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb