DAN BARNA, DESPRE PENSIILE SPECIALE: "Este o nedreptate majoră"

D.V.
Politică /

Dan Barna (Sursa foto: Twitter)

Dan Barna (Sursa foto: Twitter)

Liderul USR, Dan Barna, susţine că pensiile speciale reprezintă "o nedreptate majoră" faţă de ceilalţi cetăţeni, acestea nefiind un lucru meritat. Acesta explică faptul că USR nu va tăia pensiile şi salariile dacă ajunge la guvernare - aşa cum speculează partidele de la putere, dar afirmă că "România nu este o ţară săracă, este o ţară în care se fură".

Dan Barna a fost întrebat, luni, la Digi 24, ce părere are despre declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a spus că legea pensiilor se va pune în aplicare, dar este "o aventură frumoasă".

"Termenul aventură e legat de termenul «aventurier», ori cei care ne conduc acum sunt aventurieri politic. Declaraţiile acestea, încercările de a fi simpatic sunt goale de conţinut. (...) Este o revoltă în societate pe ideea că pensia specială este un lucru meritat. Nu este un lucru meritat, contributivitatea este un lucru meritat", a spus Barna.

Preşedintele USR a afirmat că acordarea unor astfel de pensii "este o nedreptate majoră" pentru celalaIţi cetăţeni, a căror revoltă a catalogat-o drept "foarte îndreptăţită".

"În momentul în care va veni guvernarea USR - PLUS nu se vor tăia pensiile. Nu e vorba de a tăia pensii şi salarii. România nu este o ţară săracă, este o ţară în care se fură, licitaţiile sunt trucate, munca nu e recunoscută şi în care pilele şi combinaţiile au blocat proiecte", a mai declarat Dan Barna.

Acesta a spus că problema de fond în România este "cultura de mică ciupeală".

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că prevederile legii pensiilor se vor aplica, "fără niciun fel de discuţie", deşi nu este un lucru uşor. "Nu asumam o astfel de lege dacă nu era sigur că se poate şi aplica. Numai că este acest dacă. Economia trebuie să meargă", afirmă Teodorovici.

"Tot ce spune legea pensiilor astăzi se va aplica, fără niciun fel de discuţie, nu este un lucru uşor, ar părea la prima vedere imposibil de aplicat. Oamenii trebuie să înţeleagă, poate deveni o nebunie frumoasă dacă rămânem mai departe la guvernare", a declarat Teodorovici, duminică seară, la Antena 3.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Daca economia merge zice teodorovici! Adica munciti si produceti privatilor, ca sa ne dam noua niste trantori nenorociti pensii speciale din munca voastra! Ce nemernic!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu numai pensiile speciale, dar si salariile umflate are unor categorii de bugetari (gen Curtea de Conturi), jaul din administratiile locale, de la regii si autoritati etc. De exemplu Badea de la AF (care practic nu face nimic decat acopera mizeriile facute de SIF-uri si in special de SIF1) a primit peste 14.000 Euro lunar. Ete un jaf generalizat.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Oare pana cand va mai putea acest mascarici obedient, cameleonic, sa mai stea in functii publice ?. Si sa o tot intoarca, precum un iluzionist de mana a 13- a ?. Parlando mascariciovici ?.Pana cand persista cultura micii si marii ciupeli?. Pare sa fie o traditie. Si cine- i preten cu traditia, e preten cu roadele ei. Noi trebuie sa muncim slugi la capitalisti, pentru traiul nerusinat al acestor mascarici mari si mici, comunisti localnici ?. Nu difera decat directia din care capeti batjocura si silnicia: externa sau interna. Daca noi nu avem substanta, caracter, cultura, spirit civic, demnitate in gena noastra, atunci au altii !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS