Dan Petrescu trece de la Banca Mondială la "Roşia Montană"

A.D.
Ziarul BURSA #Companii / 30 ianuarie 2004

Dan Petrescu, fostul director de relaţii externe al Biroului Băncii Mondiale din România, va deveni, începînd de luni, director pentru permise şi conformare al "Roşia Montană Gold Corporation".

Contactat telefonic, Adrian Dascălu, directorul pentru relaţii publice al "Roşia Montană", a susţinut că nu există nici o ruptură între cele două poziţii pe care le-a deţinut Dan Petrescu şi că noua activitate va putea constitui pentru fostul director al Biroului Băncii Mondiale o provocare profesională. Domnul Dascălu a negat şi faptul că Banca Mondială s-ar fi opus proiectului pe care "Roşia Montană Gold Corporation" doreşte să-l dezvolte la noi în ţară. "IFC - divizia pentru investiţii a Băncii Mondiale a anunţat că nu mai acordă împrumutul către < Gabriel Resources >, care deţine < Roşia Montană Gold Corporation >, pentru că societatea a făcut rost de finanţări private, nu pentru că s-ar fi opus proiectului", a precizat Adrian Das-călu. Domnia sa a spus că proiec-tul "Roşia Montană" este într-un stadiu foarte avansat, în cîteva luni societatea urmînd să termine de refăcut documentaţia care trebuie să stabilească impactul exploatărilor de la Roşia Montană asupra mediului.

Investiţiile pe care "Gabriel Resources" intenţionează să le facă la Roşia Montană şi exploataţiile de aur pe care intenţionează să le deschidă, ca şi metodele prin care se încerca îndeplinirea celor două obiective, au fost aspru criticate atît de presă, cît şi de Academia Română şi de diferite organis-me non-guvernamentale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro