Abonament gratuit

DĂNCILĂ:"A fi bun român nu înseamnă a nu fi bun european"

L.I.
Politică /

Viorica Dăcilă (Sursă foto: Twitter)

Viorica Dăcilă (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), premierul Viorica Dăncilă, a declarat astăzi, la Zalău, că se consideră proeuropeană şi proatlantică, adăugând că acest lucru nu exclude, ci este complementar cu a fi un bun român, scrie Agerpres.

Aflată în vizită în Zalău, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu membrii organizaţiei judeţeană Sălaj a PSD, prilej cu care le-a vorbit colegilor de partid despre importanţa alegerilor europarlamentare.

"Am vorbit despre alegerile europarlamentare, despre importanţa alegerilor europarlamentare, despre cât de important este să se trimită buni români în Parlamentul European, despre faptul că 70% din legislaţia pe care o aplicăm în România se face în Parlamentul European, în instituţiile europene, iar noi suntem obligaţi să o armonizăm; cât de important este ca oamenii care ne reprezintă în Parlamentul European să ţină cu România. (...) Le-am spus că a fi bun român, nu înseamnă a nu fi bun european. Românii sunt proeuropeni, eu sunt proeuropeană şi proatlantică. Dar aceste lucruri nu se exclud, aceste lucruri trebuie să fie complementare. Le-am spus să-şi apere cu demnitate ţara, pentru că, cu cât eşti mai demn, cu atât eşti mai respectat şi să nu facă ceea ce au făcut cei din alte partide politice, să voteze împotriva propriei ţări", a precizat preşedintele executiv al PSD, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

Viorica Dăncilă le-a cerut totodată colegilor să fie întotdeauna mândri că sunt membri PSD, adăugând că ei îi place să vorbească mai puţin de promisiuni şi mai mult de lucruri concrete.

"Am construit cu toţi o temelie solidă pentru această ţară. Cred că nu mai este timp nici pentru România şi nici pentru români să dărâmăm şi să luăm din nou totul de la capăt. Trebuie să continuăm şi să ţinem uşile deschise, ca alături să vină cât mai mulţi români care vor să creionăm viitorul acestei ţări, nu prin ură, dezbinare şi violenţă, ci prin lucruri concrete, dacă vrem într-adevăr să mergem înainte. (...) Le-am mai spus şi repet acest lucru: să fie întotdeauna mândri că sunt membri PSD, pentru că Partidul Social Democrat nu a luat niciodată măsuri împotriva românilor şi nu va lua măsuri împotriva românilor" a mai declarat Dăncilă.

Ea a mai adăugat: "poate nu am rezolvat tot ce trebuie rezolvat, dar cel mai rău este ca atunci când iei anumite măsuri să afecteze anumite categorii sociale, aşa cum au făcut alţii. Dar, ştiţi foarte bine, nu-mi place să-i critic pe alţii. Îmi place mai mult să vorbesc despre ceea ce am făcut noi şi cred că aceasta trebuie să fie abordarea, să vorbim mai puţin despre promisiuni şi să venim să spunem: am început acest lucru, acest lucru îl terminăm în acest termen, vrem să facem acest lucru, cum facem acest lucru, să fim mult mai pragmatici", a declarat aceasta, potrivit Agerpres.

La întâlnirea de astăzi de la Zalău au mai fost prezenţi şi miniştrii Sănătăţii şi Economiei, Sorina Pintea şi Niculae Bădălau, precum şi doi dintre candidaţii PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai: Natalia Intotero şi Cristian Terheş, mai scrie Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. esti de-o prostie nemarginita

    1. ... dar da definitii...

    din cauza ei am scuipat monitorul ... blestemle or sa o ajunga din urma

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie