Daniel Ghiţă: "Ce face acum PRU este o operă de «piţiponci»"

A consemnat DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 05 septembrie 2016

Daniel Ghiţă: "Ce face acum PRU este o operă de «piţiponci»"

Unul dintre cei mai de succes sportivi autohtoni ai ultimului deceniu, luptătorul Daniel Ghiţă a decis la sfârşitul anului trecut să intre în politică. Membru al Partidului România Unită pentru câteva luni - a demisionat din această formaţiune în luna iulie - Daniel Ghiţă s-a exprimat vehement împotriva "transferurilor" realizate de liderul acestei formaţiuni, Bogdan Diaconu, în ultimele zile.

Reporter: După o carieră impresionantă în lumea sportului, aţi intrat în politică şi aţi candidat pentru Primăria Sectorului 3 din partea Partidului România Unită. Ce v-a determinat să deveniţi membru al acestui partid despre care se vorbeşte foarte mult în acest zile?

Daniel Ghiţă: Am intrat în PRU pentru doctrină şi pentru idei, cele care acum sunt călcate în picioare şi târâte în noroi de Bogdan Diaconu prin aducerea tuturor penalilor în partid. Sunt naţionalist din naştere, adică patriot, şi aşa voi rămâne pentru că e normal să ne iubim ţara şi să vrem ce e mai bine pentru ea. Când am intrat în PRU, Diaconu mi-a promis că nu vom primi traseişti şi nici politicieni penali şi că vom fi un partid curat, al principiilor şi al iubirii sincere de ţară.

Daniel Ghiţă: Eu desfăşurasem deja campanii publice de succes împotriva defrişărilor, împotriva retrocedărilor ilegale, împotriva migranţilor şi pentru o nouă clasă politică, adică împotriva corupţiei. Am atras atenţia public că în loc să ne dezvoltăm prin construirea ţării, la noi autorităţile fac bani distrugând ţara, vânzând resursele naturale pe nimic şi că în felul acesta o să ajungem slugi la noi în ţară şi nu o să mai avem nimic al nostru! Cât despre PRU, mi-a plăcut ideea unui partid anti-corupţie care îl are ca simbol pe Vlad Ţepeş şi de aceea am preluat şi conducerea Patrulei Vlad Ţepeş care avea menirea să îi ajute pe oamenii nevoiaşi. După cum puteţi vedea, PRU nu s-a ţinut de niciuna din aceste promisiuni, ba chiar a depăşit orice urmă de bun simţ, făcând exact contrariul a ceea ce declara.

Reporter: Aţi demisionat din PRU cu mult înainte de acest val de intrări în partid. Care au fost cauzele? Ce v-a dezamăgit?

Daniel Ghiţă: Am înţeles cu timpul că în PRU ideile frumoase sunt doar de faţadă şi că în spatele lor stau intenţii ascunse pe care nu le ştiam exact, dar care acum sunt la vedere. Liderul PRU, Bogdan Diaconu a fost speriat de popularitatea mea şi a început să se ferească de mine şi să mă izoleze în partid de teamă că eu atrăgeam mai multă lume decât el. Dar eu nu am avut pretenţii la funcţii în PRU, am vrut doar să ajut. Am şi anunţat când am plecat din PRU că în acest partid principiile nu sunt respectate. Înainte de a intra în PRU, am primit oferte să merg în partide mari, dar nu m-am dus pentru că nu mă interesează să profit de politică, ci să lupt pentru poporul meu. Am venit la PRU cu inima curată pentru ca să observ ulterior că Diaconu aranja lucrurile pe la spate şi voia să fie singur în partid, restul să fie sclavii lui. Cu ce scop, observăm abia acum.

Reporter: Ce părere aveţi despre traseismul politic?

Daniel Ghiţă: Ce face acum PRU este o operă de "piţiponci". Cum să primeşti tu toţi penalii, tu care te declari partid anti-corupţie şi care ai promis închisoarea pe viaţă pentru corupţi şi desfiinţarea partidelor care au mai mult de 10 corupţi în conducere? Păi înseamnă că jumătate din PRU-ul acesta de stil nou trebuie să meargă pe viaţă la închisoare, iar partidul trebuie desfiinţat, conform cu proiectele de lege depuse chiar de Bogdan Diaconu la Parlament! Ce să mai spun de pensiile parlamentarilor, PRU are un proiect de lege prin care cere salariu şi pensie minimă pentru aleşi, iar acum în partid e un deputat, Marius Manolache, care a zis că aleşii nu sunt ca ceilalţi oameni şi merită pensii speciale! Ce face PRU acum nu este traseism, este mult mai grav, PRU s-a dus direct pe centura politicii!

Reporter: Puteţi să ne oferiţi două similitudini între activitatea sportivă şi activitatea politică?

Daniel Ghiţă: În politica adevărată, ca şi în sport, îţi trebuie determinare şi concentrare, trebuie să înveţi în fiecare zi, pentru că mereu mai ai alte lucruri de asimilat, îţi trebuie curaj şi o voinţă de fier ca să nu renunţi.

Reporter: Unde este mai greu: în ring sau în politică?

Daniel Ghiţă: Iniţial am crezut că în ring este mai greu şi mai periculos. Acum văd, pe zi ce trece, că politica din România este un ring unde nu există fair -play, unde nu există principii şi nici reguli.

Reporter: Sunteţi foarte activ pe contul personal de facebook, mulţi oameni vă cer acolo să înfiinţaţi propriul partid sau să candidaţi ca independent pentru alegerile parlamentare. Există un proiect în acest sens?

Daniel Ghiţă: Am în continuare multe oferte de la mai toate partidele să merg să candidez la Parlament. Dar v-am spus că eu nu caut funcţii, dacă ajung în Parlament trebuie să îmi respect credinţa şi valorile, aşa că nu ştiu ce partid e dispus să fie în felul în care îşi doresc românii. Eu îmi doresc în continuare un partid naţionalist adevărat, care să se pună în slujba românilor şi a naţiunii şi care să lupte pentru a opri dezastrul în care a fost aruncată această ţară.

Reporter: Patriotismul şi naţionalismul mai au vreo şansă în politica actuală având în vedere contextul general şi multiplele dezamăgiri suferite de electoratul naţionalist?

Daniel Ghiţă: Da, cred că cel mai mare păcat al PRU este că i-a dezamăgit pe naţionalişti. Uitaţi-vă pe comentariile de pe facebook-ul lui Bogdan Diaconu sau de pe contul partidului, românii care au crezut în acele idei sunt foarte supăraţi că au fost vânduţi şi trădaţi. Le va fi greu să mai creadă într-un alt partid naţionalist, dar trebuie să reuşim să reclădim această încredere şi să le arătăm tuturor că se poate. Eu nu renunţ la politică, voi continua, dar în felul meu, în aşa fel încât să nu-i dezamăgesc pe români.

Reporter: Vă mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Foarte tare, felicitrari Daniel Ghita!

  Ghita este foarte sincer in atitudinea lui, crede in ceva si actioneaza in consecinta.

  Ce face PRU este o copie jalnica a modelului UNPR. Spoiala de naționalism a căzut de la prima ploaie.

  Foarte tare ! Bravo lui Ghita ! Eu am incetat sa mai cred in zane, dar nu e bine ca mine. Si sper ca Ghita sa faca distinctia intre patriotism si nationalism; patriotismul inseamna "tin cu ai mei dar nu am nimic impotriva cuiva (romi,unguri,evrei etc)" pe cand nationalism inseamna "tin cu ai mei, sunt cei mai buni, iar ceilalti sunt nasparlii", lucru care NU este de dorit.

  1. Natia si Patria sunt termeni sinonimi, la felsi nationalismul si patriotismul, doar ca patriotismul e un termen comunist, dat de Ceausescu national-comunismului, dupa indepartarea de internationalismul-comunist.

   Nu stiu cine este acest Ghita.....

   Constat insa ca unii intra in vibratii si grimase cand românii incerca sa se organizeze si a se uneasca. Brusc partidul / organizatia lor devine nationalist ...... extremist...vai, impotriva principiile europene,blabla . Nu aceeasi sideratie vad cand se unesc in partide /organizatii sasii, magiarii, sarbii, turcii, grecii, etc. .....

   As intreba pe acesti ”europeni vizionari” precum, Dragnea: iti mai aduci aminte cine sunt românii si România? cine crezi i-a tradat si i-a lasat furati pana si de demnitatea de afi român in Românmia ?? PRU ????  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9257
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro