Delgaz Grid a amenajat, anul trecut, 60 de hectare de coridoare ecologice pe traseul a circa 20 de km de linie de înaltă tensiune

A.F.
Companii / 23 aprilie

Delgaz Grid a amenajat, anul trecut, 60 de hectare de coridoare ecologice pe traseul a circa 20 de km de linie de înaltă tensiune

După etapa de mapare şi planificare a biotopurilor întâlnite pe traseele coridoarelor liniilor aeriene de înaltă tensiune de 110 kV din zona Moldovei, compania de distribuţie Delgaz Grid a făcut primii paşi în amenajarea efectivă a acestora, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, alături de partenerii de la Universitatea "Ştefan Cel Mare" Suceava, anul trecut a fost implementat conceptul "Ecological Corridor Management (ECM)" pe o suprafaţă de 60 de hectare, aferente a aproximativ 20 de km de traseu de linie. De asemenea, 200 de hectare au fost mapate şi sunt pregătite pentru implementarea proiectului, având ca obiectiv creşterea biodiversităţii florei şi faunei sub liniile aeriene de înaltă tensiune.

Pentru anul în curs compania şi-a propus amenajarea a circa 185 hectare de coridoare ecologice, din care pe aproximativ 100 de hectare lucrările sunt în plină desfăşurare. Tot pentru 2024 este vizată maparea a încă 150 hectare de coridoare.

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, şi-a propus ca până în 2030 să ajungă la circa 1.200 de hectare de coridoare verzi de-a lungul a 370 de km de reţele electrice aeriene de înaltă tensiune ce traversează terenuri forestiere în cele şase judeţe din Moldova în care Delgaz Grid activează pe zona de electricitate (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

Modelul tradiţional de asigurare a funcţionării în siguranţă a liniilor electrice în zonele împădurite este de asigurare a unor culoare de trecere prin eliminarea totală a vegetaţiei de sub acestea şi din zona limitrofă.

Gestionarea ecologică a traseelor liniilor electrice presupune ca numai vegetaţia care reprezintă o ameninţare directă pentru liniile electrice să fie eliminată. Copacii, tufişurile şi arbuştii cu creştere lentă sunt păstraţi cât mai mult posibil. Crengile tăiate sunt lăsate pe pământ, creând oportunităţi importante pentru cuibăritul păsărilor. Acest lucru contribuie la creşterea biodiversităţii florei şi a faunei sub linii.

Compania colaborează în cadrul proiectului cu administratorii fondului forestier, universităţi, ONG-uri din România, dar şi cu Institutul European pentru Managementul Coridoarelor Ecologice din Germania.

Ecosistemele sănătoase şi stabile sunt un element important pentru reducerea încălzirii globale, deoarece stochează CO2.

Grupul E.ON a fost prima companie energetică din lume care şi-a declarat sprijinul pentru Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu în refacerea ecosistemelor pentru protecţia climei şi biodiversitate.

Fiind cel mai mare operator de reţele de distribuţie a energiei electrice din Europa, E.ON va crea, de la Marea Neagră până în Suedia, biotopuri importante sub cei 13.000 de kilometri de linii de înaltă tensiune din zonele forestiere. Aceasta corespunde unei suprafeţe de aproximativ 70.000 de hectare sau aproape 100.000 de terenuri de fotbal. Prin gestionarea coridoarelor ecologice, nu numai că garantăm securitatea alimentării pentru clienţii noştri, ci aducem şi o contribuţie importantă la protejarea ecosistemelor în întreaga Europă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb