Delgaz Grid achiziţionează anual, în medie, 200.000 de contoare de gaze naturale

T.B.
Companii / 1 martie

Delgaz Grid achiziţionează anual, în medie, 200.000 de contoare de gaze naturale

Delgaz Grid a investit, în anul 2023, peste 35 de milioane de lei pentru achiziţia şi montarea a peste 200.000 de contoare de gaze naturale, reprezentând 10% dintre cele aproximativ 2 milioane de contoare aflate în instalaţiile de gaz ale consumatorilor companiei, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid, remis redacţiei.

Circa 150.000 de contoare au fost montate la instalaţiile de gaz ale clienţilor unde mijloacele de măsură erau scadente din punct de vedere metrologic, iar 50.000 au fost montate la clienţii noi. Totodată, anul trecut au mai fost montate alte 100.000 de contoare recertificate metrologic în laboratoare autorizate şi supravegheate de către Biroul Român de Metrologie Legală, transmite sursa.

Înlocuirea, montarea şi citirea contoarelor sunt operaţiuni foarte importante întrucât cantitatea de gaze naturale consumată şi măsurată de contoare stă la baza emiterii facturilor şi de aceea Delgaz Grid le acordă o deosebită atenţie, potrivit companiei.

Potrivit reglementărilor actuale, înlocuirea contoarelor de gaze naturale se face atunci când sunt scadente din punct de vedere metrologic, la interval de opt ani. Citirea contoarelor se face de către companiile de distribuţie a gazelor naturale o dată la trei luni, pentru dispozitivele citite manual, şi lunar pentru dispozitivele citite la distanţă, se mai arată în comunicat.

Mijloacele de măsurare sunt proprietatea operatorului reţelei de distribuţie, iar înlocuirea acestora se face în prezenţa proprietarului imobilului, pentru reluarea alimentării în condiţii de siguranţă, conform datelor transmise de companie. De aceea, Delgaz Grid îi roagă pe proprietari să fie la domiciliu la data anunţată de companie pentru înlocuirea contoarelor, iar în cazul în care nu este posibil să se programeze (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic la numărul 0232.200.437 sau online pe site-ul delgaz.ro la secţiunea dedicată, Programări înlocuiri contoare, precizează sursa.

Clienţii Delgaz Grid sunt informaţi şi cu privire la datele la care sunt programaţi pentru citire, informează compania. În cazul în care contoarele se află pe proprietatea clienţilor şi echipele operaţionale nu au acces pentru efectuarea citirii, aceştia pot transmite un mesaj cu poza contorului sau pot programa data citirii (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic la numărul 0232 200 434 sau online pe site-ul delgaz.ro, la secţiunea dedicată, Programări citiri contoare, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb